G. Kuprevičius Vilniuje: nuo improvizacijų iki kartokų kritikos pipirų

Sekmadienį, balandžio 21-ąją,  Vilniaus rotušėje rengiamas koncertas-susitikimas su viena spalvingiausių Lietuvos muzikos pasaulio asmenybių – kompozitoriumi, pedagogu, publicistu ir varpininku Giedriumi Kuprevičiumi. Tai – unikali proga išgirsti prie fortepijono improvizuojantį kūrėją, sužinoti negirdėtų faktų apie garsų meną bei kartu pasvarstyti, kuria kryptimi žygiuoja mūsų šalies kultūrinė politika.

Kompozitorius G. Kuprevičius.<br>Asmeninis archyvas
Kompozitorius G. Kuprevičius.<br>Asmeninis archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 20, 2013, 7:00 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 12:11 AM

Kompozitorius G. Kuprevičius – išskirtinė asmenybė Lietuvos muzikos pasaulyje.  Nors labiausiai išgarsėjo kultiniu tapusiu miuziklu „Ugnies medžioklė su varovais“, profesorius yra žinomas ir kaip daugybės kitų įvairių žanrų kompozicijų autorius, pedagogas, kariljonininkas (varpininkas), pianistas improvizatorius bei aktyvus kultūros gyvenimo kritikas.

Sekmadienio koncerte-susitikime kompozitorius ne tik improvizuos, bet ir dalysis savo įžvalgomis apie muzikos pasaulio naujienas, Lietuvos kultūrinio gyvenimo kryptis.  Kaunietis pripažįsta, jog dabartinė šalies kultūros padėtis jam kelia didelį nerimą, tačiau į viską sugeba žvelgti su jam būdinga saikingo humoro doze.

„Jokia valdžia, jei ji nesukelia karo, nepajėgi suardyti stiprių darinių – istorijos, papročių, dorovės, dvasinės jėgos ir ryžto, – pabrėžia G. Kuprevičius. – Gyvenu toje Kauno dalyje, kurioje nėra nežinia kokioje realybėje gyvenančių ir veikiančių merų, departamentų direktorių, specialistų, auditorių, kreditorių, prokurorų, bankininkų, šilumininkų, krepšininkų, paveldosaugininkų... Yra kitas Kaunas, kuris visą laiką turtingas, intriguojantis, sveikas ir perspektyvus.“

Pati G. Kuprevičius kūryba neapsiriboja kurio nors vienu žanru ar stiliumi. Kompozitorius nevengia eksperimentuoti, skiria dėmesį jaunimo kultūrai, kūryboje stengiasi išnaudoti šiuolaikinių technologijų galimybes.

„Pravartu domėtis kuo platesniu muzikos žanrų spektru – nuo popmuzikos iki klasikos, nuo folkloro iki avangardo“, – savo pomėgio domėtis ir kurti įvairios stilistikos muziką niekada neslėpė profesorius, įvairius savo kūrėjo veidus atskleisiantis ir susitikime-koncerte „Improvizacijos su kompozitoriumi Gi. Kuprevičiumi: žaidimai ir paslaptys“.

Šis koncertas – viena iš renginių ciklo „Susitikimai Vilniaus rotušėje“ dalių. Susitikimus su garsiausiais mūsų šalies muzikos pasaulio žmonėmis jau ne pirmą sezoną sėkmingai rengia Lietuvos muzikų sąjunga. Šiame koncertų sezone su publika jau bendravo ir jai koncertavo dainininkas Merūnas Vitulskis, džiazo kompozitorius ir atlikėjas Artūras Novikas, perkusijos virtuozas Pavelas Giunteris.

Renginių svečiai turi galimybę ne tik išgirsti geriausius Lietuvos muzikus, bet ir pabendrauti su atlikėjais, viktorinose laimėti kompaktinių plokštelių.

Balandžio 21 d. koncerto-susitikimo pradžia – 16 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.