„Pusryčiai ant žolės“ - su garsiausiais Europos modernistais

Nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus M. Žilinsko dailės galerija Kaune atėjus pavasariui kviečia meno gerbėjus papusryčiauti ant žolės su garsiausiais Europos modernistais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2013, 3:18 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:23 PM

Ketvirtadienį atidaromoje parodoje „Pusryčiai ant žolės. Europos modernizmo grafikos darbai iš Lietuvos muziejų rinkinių“ žiūrovai turės unikalią galimybę pamatyti Paulio Cézanne‘o, Pablo Picasso, Henrio Matisse‘o, Eugène‘o Carrière‘o, Jeano Frélaut, Aristide‘o Maillolo, Theophile‘io Alexandre‘o Steinleno, Jeano Louiso Boussingault, Raoulo Dufy, Marcelo Gromaire‘o, Louiso Josepho Soulo, Auguste‘o Renoiro, Armando Guillaumino, Henri Logelaino, Maurice‘o Langaskenso, Albert'o Delstanche, Cecile Cauterman ir kitų autorių grafikos darbus.

Modernizmo laikotarpis meno pasaulyje yra išskirtinis. Jis sudrebino ir įpūtė naujų vėjų ne tik į kūrinių turinį, bet ir į jų išraišką. Pirmosios šių idėjų vaizduojamajame mene kregždės yra impresionistai, tačiau daugelis menotyrininkų tikruoju modernaus meno pradininku laiko P. Cézanne‘ą, kurio darbas „Pusryčiai ant žolės“ ir tapo šios parodos ženklu.

Šis laikotarpis išsiskiria ir tuo, kad grafika pagaliau išsivadavo iš utilitaraus meno rėmų. Menininkai ją atrado tarsi iš naujo. Ši vaizduojamojo meno šaka daugelį modernistų sužavėjo itin plačiomis eksperimentavimo galimybėmis. Tad ir parodoje eksponuojami išskirtinai grafikos darbai, kuriems būdinga tiek stilistinė, tiek technikų įvairovė ir kurie atskleidžia modernios grafikos įvairiapusiškumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.