Prasidėjo tarptautinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz“

Kaune prasidėjo XXIII tarptautinis džiazo festivalis „Kaunas Jazz 2013“. Miesto rotušėje vykusiose festivalio pradžios iškilmėse Kauno meras Andrius Kupčinskas simbolinį miesto raktą patikėjo „Kaunas Jazz“ direktorei Audrai Jučienei.

Kauno rotušėje vyko tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ pradžios iškilmės.<br>M. Patašius
Kauno rotušėje vyko tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz“ pradžios iškilmės.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Apr 25, 2013, 8:09 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:36 PM

Į festivalio pradžios iškilmes susirinko „Kaunas Jazz“ rėmėjai, verslininkai, politikai, menininkai, muzikantai ir kiti ištikimi džiazo gerbėjai. Jau tapo tradicija, kad festivalis „Kaunas Jazz“ į Kauną privilioja pavasarį ir gerą nuotaiką. Neišnyksta ir tradicija, kad festivalio dienomis simbolinį miesto raktą Kauno valdžia patiki „Kaunas Jazz“ rengėjams. „Pernai raktą festivalio organizatoriai gražino praėjus kelioms dienos po renginių maratono. Tačiau aš tam neprieštaravau. Miestas ir po festivalio koncertų bei kitų renginių gyveno pakiliai nusiteikęs“, - perduodamas raktą festivalio direktorei A. Jučienei sakė A. Kupčinskas. Perėmusi simbolinę valdžią į savo rankas, A. Jučienė žadėjo, kad nepaisant permainingo oro, kauniečius ir miesto svečius tikrai nudžiugins pakilia nuotaika ir įdomiais muzikos projektais. Festivalio krikštatėvis Jonas Jučas prisipažino, kad nors tai jau 23-asis festivalis, pradedant jį šiemet ir vėl iš susijaudinimo virpėjo šerdies stygos. „Tikiuosi, kad sulauksime ir jubiliejinio 25-ojo festivalio“, - vylėsi ir susirinkusiems svečiams žadėjo J. Jučas. Sveikinimą „Kaunas Jazz“ rengėjams atsiuntė Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas. Juos perdavė jo patarėja Žaneta Tolišauskienė. Su prasidėjusia džiazo švente svečius sveikino ir Izraelio ambasados Lietuvoje bei Latvijoje antroji sekretorė, laikinoji reikalų patikėtinė Ksenija Kobiakov. „Izraelio atstovai beveik kasmet dalyvauja „Kaunas Jazz“ festivalyje. Muzika yra seniausia tarptautinė pasaulio kalba. Puiku, kad „Kaunas Jazz“ gali susikalbėti įvairios tautos“, - sakė K. Kobiakov. Svečiams grojo jaunų džiazo atlikėjų trio „Tomas and Adomas“ - trimitininkas Tomas Vedeckas, gitaristas Adomas Biveinis ir bosininkas Dominykas Žernys. Po festivalio pradžios iškilmių „Kaunas Jazz“ publika pakviesta į pirmąjį naktinį festivalio koncertą restorane - klube „Combo“. Scenoje pasirodys jauna dainininkė iš Lenkijos Monika Borzym. 21 metų atlikėja - naujas balsas moderniojo džiazo pasaulyje. Meilė džiazui gimė, kai ji išgirdo vieną ryškiausių XX amžiaus vokalistę Ellą Fidzerald. Koncertuoti dainininkei padės keturių muzikantų grupė. Rytoj festivalis „Kaunas Jazz 2013“ išsiverš į miesto gatves, aikštes, koncertų sales ir jose karaliaus iki sekmadienio vakaro. Balandžio 29-ąją, pirmadienį, festivalis svečiuosis sostinėje. Vilniaus kongresų rūmuose koncertuos muzikantė ir kompozitorė iš Japonijos Hiromi Uehara.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.