Tarptautinės šokio dienos proga - staigmenos viešose Vilniaus vietose

Festivalis „Naujasis Baltijos šokis“ artėjančios Tarptautinės šokio dienos - balandžio 29-osios proga kviečia visą savaitgalį šokti ir judėti viešose bei privačiose miesto erdvėse ar internete.  Šia proga festivalis „Naujasis Baltijos šokis“ siūlo ne tik

Savaitgalį šokio akcijos netikėtai užklups įvairiose vietose.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Savaitgalį šokio akcijos netikėtai užklups įvairiose vietose.<br>"Lietuvos ryto" archyvas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-26 13:20, atnaujinta 2018-03-07 16:57

Šokį propaguojančios organizacijos prašo miesto gyventojus tolerantiškai žvelgti į visus neįprastai šiomis dienomis mieste ar virtualioje erdvėje judėsiančius žmones, o dar geriau - prisidėti prie jų pasirinktu šokio žingsniu.

Tarptautinė šokio diena pasaulyje minima jau 31 metus, o Lietuvoje  prisiminta neseniai. Šią šventę 1982 m. pasiūliusi švęsti UNESCO pasirinko balandžio 29-ąją kaip „šiuolaikinio baleto tėvo“, prancūzo Jeano Georges'o Noverre gimimo dieną. Paprastai tą dieną tarptautinės šokio organizacijos išplatina vienos ar kitos garsios šokio  asmenybės viešą laišką - šiemet tai yra Lin Hwai-min, garsiosios Taivano šokio trupės „Cloud Gate Dance Theatre“ įkūrėjo ir meno vadovo, kreipimasis į pasaulį.

Balandžio 29 dieną, kai visas pasaulis išeis į gatves šokio ritmu, Vilniuje triumfuos trumpo metro šokio filmų konkurso nugalėtojai. Festivalio paskelbtas trumpametražių šokio filmų konkursas šiemet sulaukė 25 dalyvių. Nugalėtojai bus paskelbti ir apdovanoti pirmadienį.

Septynioliktus metus rengiamas festivalis „Naujasis Baltijos šokis“ vyks gegužės 7-12 dienomis Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, "Menų spaustuvėje" ir sostinės prekybos centre „Europa“. Festivalyje dalyvaus Lietuvos, Latvijos, Estijos, Norvegijos, Danijos, Rusijos, Izraelio ir kitų šalių šokio trupės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.