Festivalis „Kaunas Jazz“ – tarsi naujų metų pradžia

Kaune vykstančio XXIII tarptautinio džiazo festivalio „Kaunas Jazz 2013“ rengėjai šiais metais pasiūlė naujovę. Koncertus, vykstančius Vienybės aikštėje ir restorane – klube „Combo“ visi norintys gali stebėti internetu. Tačiau ištikimiausi džiazo gerbėjai labiau linkę lankytis gyvuose festivalio koncertuose ir pamatyti savo svajonių atlikėjus.

Restorane-klube „Combo“ grupės iš Prancūzijos „Malted Milk“ pasirodymu mėgavosi užkietėję džiazo aistruoliai.<br>M. Patašius
Restorane-klube „Combo“ grupės iš Prancūzijos „Malted Milk“ pasirodymu mėgavosi užkietėję džiazo aistruoliai.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Apr 27, 2013, 11:25 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:51 PM

Nuolatiniai festivalio lankytojai, praminti džiazuomene, vakar, prasidėjus džiazo maratonui, vėl vieni kitus sveikino su Naujaisiais metais. Jau tapo tradicija, kad į Kauną atėjęs „Kaunas Jazz“ suburia įvairių profesijų žmones, kuriuos vienija meilė džiazui. Mėgaudamiesi muzika jie švenčia savitų naujųjų metų pradžią ir mėgaujasi festivalio rengėjų dovanomis.

Džiazo pavasarį vakar muzikos mylėtojai šventė ne tik atidarant festivalį Vienybės aikštėje bei klausantis koncertų Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) didžiojoje salėje. Šventinis vakaras, pripildytas grupės iš Prancūzijos „Malted Milk“ emocijų tęsėsi restorane – klube „Combo“.

Jų muzika mėgavosi ir vienas džiazuomenės narių garsus gydytojas chirurgas ir melomanas Alfredas Mačiulis. Jis nėra praleidęs nei vieno „Kaunas Jazz“ festivalio.

„Neslėpsiu, vos pasibaigus vienam „Kaunas Jazz“ festivaliui, susitinkame su jo sumanytoju Jonu Juču. Pasvajojame, kad ir vėl būtų puiku pakviesti vieną ar kitą džiazo žvaigždę. Visada pagalvoju, kad tai tik svajonės. Bet vėliau jo dukra festivalio meno vadovė Indrė Jučaitė ima ir jas įgyvendina.

Festivalis kasmet išpildo bent vieną mano svajonę išgirsti ir pamatyti pasaulines džiazo žvaigždes. Šiais metais tai buvo vokalistas Gregory Porter ir jo grupė iš JAV. Tai buvo dovana daugeliui geros muzikos gerbėjų“, - džiūgavo džiazo gurmanas.

Vienos ištikimiausių festivalio lankytojų yra ir verslininkė Diana Kacienė bei galerininkė Irena Mikuličiūtė.

D. Kacienė tikino, kad nekantraudama laukia šiandienos koncerto VDU salėje, kur pasirodys garsus atlikėjas bosininkas Kyleas Eastwoodas su grupe. I. Mikuličiūtė svajojo išgirsti pirmą kartą festivalyje drauge šiandien pasirodysiančius pianistą Petrą Geniušą ir džiazo virtuozą Vladimirą Čekasiną. Abi moterys buvo linkusios ne tik klausytis muzikos, bet ir festivalio skaičiuje įžvelgti gerus ženklus. Moterys tvirtino, kad skaičius 23 festivaliui pranašauja puikią ateitį.

„Sudėjus šiuos du skaičius gaunasi penketukas. Tai gėrio, grožio ir brandos skaičius“, - tvirtino žinomos kaunietės.

Festivalis ne tik suteikia galimybę išgirsti ir pamatyti garsius pasaulio džiazo atlikėjus, bet ir kurti.

Atidarant šventę Vienybės aikštėje pirmą kartą skambėjo varpų ir Kauno bigbendo muzika. Specialų kūrinį „Eos“ šiai progai sukūrė varpininkas ir kompozitorius Julius Vilnonis bei Kauno bigbendo dirigentas saksofonininkas Liutauras Janušaitis.

Vakar vakare besimėgaudami kolegų pasirodymu, muzikai sakė, kad festivalyje dalyvauja nuolat, tačiau drauge pasirodė pirmą kartą.

„Kaunas Jazz“ suteikia postūmį kurti. Paakinti jo rengėjų sumanėme projektą, išaukštinantį graikų aušros deivę Eos. Tai įvyko ne atsitiktinai. Norisi, kad muzikos pagalba iš mūsų gyvenimo būtų išvaikyti įvairūs debesys“, - sakė muzikantai.

Ar jų norą išgirs dangus, bus matyti. Nepaisant darganos, šiandien džiazo šventė Kaune tęsiasi. Vėl vyks ne tik koncertai VDU salėje ir restorane – klube „Combo“. Suplanuoti koncertai bei džiazo madų pasirodymai ir fejerverkas ir Vienybės aikštėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.