„Kaunas Jazz“ desertas - „Naturally 7“

Sekmadienio vakarą nuskambėjo baigiamasis festivalio „Kaunas Jazz“ akordas - "Žalgirio" arenoje  pasirodė amerikiečių grupė „Naturally 7", kuri dažnai pristatoma žodžiais: "Pasiruoškite išgirsti tai, ko nė neįsivaizdavote." Kauniečiai išgirdo ir įsitikino: prieš keturiolika metų susibūręs šaunusis vokalo septynetukas vien balsais atliko programą, kurioje susipynė popmuzikos hitai, džiazo improvizacijos, fankas, hiphopas ir daugybė kitų žanrų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2013, 8:17 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:10 PM

Scenoje nebuvo muzikantų - tik septyni dainininkai su mikrofonais. Tačiau publika girdėjo trimitą, mušamuosius, klarnetą, lūpinę armonikėlę gitarą ir daugybę kitų instrumentų. Grupės įkūrėjas „būgnininkas“ Warrenas Thomasas scenoje sėdėjo ant kėdės ir įnirtingai „mušė“ ritmą. Tačiau būgnų nebuvo - garsas sklido iš jo burnos. Kiekvienas grupės narys imitavo  vis kitą muzikos instrumentą.

Kaune, kaip ir kitose scenose, „Naturally 7“ atskleidė savo  esmę - pateikė pilnavertį muzikinį pasirodymą, kuriamą tik balsais, savotiškai pratęsdami ankstesnių  „Kaunas Jazz“  svečių - vokalistų grupės „Take 6“, Bobby McFerrino pradėtą tradiciją.

„Naturally 7“ -  brolių Warreno ir Rogerio Thomasų idėja,  atsiradusi dar 1989 metais. Pirmoji mintis buvo suburti a capella grupę, kuri bažnyčiose dainuotų gospelus, bet pasirodytų ir su muzikantais. Pačioje praėjusio amžiaus pabaigoje susiformavo dabartinė idėja - tik balsais atliekama muzika, imituojanti ir instrumentų skambesį.

Prieš koncertą "Naturally 7“ surengė atvirą pamoką Lietuvos jauniesiems muzikams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.