Publikos simpatijų prizas - G. Porteriui

Keturias dienas Kaune trukusio 23-iojo festivalio „Kaunas Jazz“ paskutinis akordas nuskambėjo sekmadienio vakarą klube „Combo“. Čia buvo įteiktas publikos simpatijų prizas už geriausią pasirodymą. Šiais metais su trofėjumi – Mindaugo Juodžio sukurta statulėle – į namus grįš amerikiečių dainininkas Gregory Porteris. Jis publiką sužavėjo ne tik koncertu, bet ir smagiu šėlsmu po jo – naktį iš penktadienio į šeštadienį stojo prie mikrofono klube „Combo“ ir improvizavo su Lietuvos ir Izraelio muzikantais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2013, 9:18 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 2:09 PM

Anksčiau prizo likimą nulemdavo festivalio rengėjų suburtos komisijos nuomonė. Šiais metais buvo atsižvelgta ir į "Kaunas Jazz" gerbėjų balsavimą socialiniame tinkle "Facebook".

G. Porteris - vienas brangiausių šių metų festivalio „pirkinių“. Vos prieš keletą metų išgarsėjusio, bet jau du sykius „Grammy“ nominuoto 41 metų vokalisto balsui žiūrovai VDU salėje penktadienį plojo stovėdami. Simpatijas jam pelnė aukšta bendravimo su žiūrovais kultūra, šiltas ir gilus balsas, įspūdingos improvizacijos, puiki grupė, kurioje ryškiai žibėjo pianistas Chipas Crawfordas.

Pirmoji pažintis su Lietuvos publika patiko ir Gregory. Po koncerto jis su muzikantais atskubėjo į naktinį „jam session“  klube „Combo“. Kone valandą pozavo nuotraukoms, dalijo autografus, bendravo su žiūrovais. Tuo jo vizitas nesibaigė. Apie ketvirtą ryto, kai publika pradėjo skirstytis, dainininkas pakilo į sceną ir su žydų bei lietuvių muzikantais atliko keletą kūrinių. Prie improvizacijų prisijungė ir repuojantis „Saulės kliošo“ būgnininkas Laurynas Šarkinas – pabaigoje atlikėjai šiltai apsikabino.

„Kad tokio rango atlikėjas eitų į sceną improvizuoti be jokio honoraro, savo malonumui – tai nėra labai įprasta. Bet „Kaunas Jazz“ apsilankę muzikantai pamiršta visus barjerus – pas mus vakarėliuose į sceną kilo ir Davidas Sanbornas, Arturo Sandovalis, kiti legendiniai atlikėjai“, - šypsodamasis priminė festivalio sumanytojas Jonas Jučas.

Pirmadienį festivalis vienai dienai persikraustys į Vilnių – Kongresų rūmuose muzikuos puikiai žinoma japonų pianistė Hiromi su dviem scenos garsenybėmis: bosininku Anthony Jacksonu ir būgnininku Simonu Phillipsu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Nausėda ir I. Šimonytė apie antrąjį prezidento rinkimų turą