„Tris milijonus“ atlikusiems kinams - plojimų audra Klaipėdoje

Kinijos neįgaliųjų meno trupės pasirodymas „MyDream“ Klaipėdoje sukėlė ovacijų audrą. „Švyturio" arenoje susirinkusi publika susižavėjo neįgalių menininkų pasirodymu. Nuo gimimo nereginti trupės dainininkė įstabiai atliko garsiąją Jurgos Šeduikytės dainą „Nebijok“, o įvairiais instrumentais atliktas garsusis Marijono Mikutavičiaus kūrinys „Trys milijonai“ pelnė didelį žiūrovų susižavėjimą - publika prašė jį pakartoti, o paskui plojo 10 minučių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 2, 2013, 7:31 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 9:20 AM

Renginyje dalyvavęs Kinijos ambasadorius Lietuvoje Liu Zengwenas teigė nesitikėjęs tokios audringos publikos reakcijos. „Buvau maloniai nustebintas lietuvaičių reakcijos“, -  teigė diplomatas.

Kinijos neįgaliųjų meno trupės vizitine kortele laikomas šokis „Thousand-hand Bodhisattva“gyvai atliekamas scenoje atrodė kur kas įspūdingiau nei stebimas "YouTube" portale. „Thousand-hand Bodhisattva“ buvo sušoktas jau pirmoje programos dalyje ir buvo sutiktas gausiais aplodismentais.

„Romeo ir Džuljetos“ meilės istorijos šokis, vaidyba, kostiumai, šviesų žaismas Klaipėdos arenoje susirinkusią publiką privertė ploti dar garsiau. Ne vienas jau žinojo , kad trupė atliks Jurgos dainą „Nebijok“. Po pirmų  žodžių „Vėl basa...“ arenoje pasigirdo plojimai. Nereginti kinė savo balsu tiesiog pakerėjo publiką. Tačiau didesnė staigmena buvo tradiciniais kinų bei kitais instrumentais atlikti „Trys milijonai“.

„Prieš trupei atvykstant derinome pasirodymo programą ir joje pamatėme įrašytą dainą „Trys milijonai“. Sutrikome. Bijojome, kad po vienos lietuviškos dainos antra gali atrodyti neįdomiai, gal net  kaip per didelis noras įtikti publikai. Juolab bijojome publikos kritikos, juk "Trys milijonai" - vos ne himnas. Paklausę trupės, kodėl pasirinko šią dainą, gavome trumpą atsakymą: mums ji tiesiog labai patiko. Iki šiol nežinome, ar jie ją rado internete, ar rekomendavo kas nors iš Lietuvos. Iki pat repeticijų nerimavome, kaip šis kūrinys skambės. Tačiau tiek mes, tiek publika liko maloniai nustebinta. Kinų instrumentai, būgnai, styginiai ir klavišiniai taip derėjo, kad po pirmų akordų kartu su trupe aplodismentais „grojo“ publika“, - sakė Kinijos neįgaliųjų meno trupės pasirodymo Lietuvoje organizatorė Marija Pipiraitė.

Klaipėda turi daugybę profesionalių šokėjų, todėl šokti Lotynų Amerikos šokius čia - didelis iššūkis. Tačiau trupės atlikti sambos, rumbos ir kiti šokiai klaipėdiečiams įtiko. „Moters kvapas“ - aklo vienišo muzikanto ir kurčios merginos tango - pasakojo įdomią istoriją, kurią itin sinchroniškais judesiais perteikė dviejų skirtingų negalių šokėjai.

Trupės atliekamą „My Dream“ programą sudarė net 19 skirtingų numerių. Pasirodyme susipynė šiuolaikiniai ir Rytų menai. Žiūrovų ovacijų sulaukė ir tradicinė „Pekino opera“, kur tobulai suderinta muzika, mimikos, šokiai ir akrobatika. Trupė taip pat atliko džiazo bei tradicinius kinų liaudies kūrinius.

Jau 77 šalyse pasirodžiusi trupė yra tituluota UNESCO kaip „Menininkai už taiką“ ir pripažinta žmogaus galimybių ambasadore. 2004 metais Kinijos neįgaliųjų meno trupė pasirodė Atėnų parolimpinių žaidynių uždaryme, o 2008 metais buvo sukurta speciali „My Dream“ programa Pekino olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijai.

Gegužės 3 d. Kinijos neįgaliųjų meno trupė surengs pasirodymą  Vilniaus „Siemens“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.