Velso festivalyje skamba lietuviška muzika

Didelis būrys Lietuvos atlikėjų vieši šiuolaikinės muzikos festivalyje „Vale of Glamorgan“ Velse. Gegužės 11 dieną net trijuose jo renginiuose nuskambėjo didelis pluoštas įvairių kartų lietuvių autorių kūrinių – nuo klasiko Broniaus Kutavičiaus žymiųjų „Šiaurės vartų“ iki Ramūno Motiekaičio „Lento“ akordeonui pasaulinės premjeros.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-12 00:15, atnaujinta 2018-03-06 21:53

Akordeonistas Raimondas Sviackevičius daugiau kaip pusę savo autorinio koncerto, surengto Penarto fotogalerijoje, programos skyrė lietuvių muzikai. O profesoriaus Donato Katkaus diriguojamas Šv.Kristoforo kamerinis orkestras dieną Velso „Millennium Centre“ griežė Ramintos Šerknytės „De Profundis“, o vakare Penarto bažnyčioje atliko dar keturis savo lietuviško repertuaro aukso fondo kūrinius, parašytus B.Kutavičiaus, Algirdo Martinaičio, Vidmanto Bartulio ir Jono Tamulionio.

Prieš koncertus vyko susitikimai su publika, kuriuose dalyvavo ir Lietuvos muzikos informacijos centro atstovė muzikologė Veronika Janatjeva bei Lietuvos kultūros atašė Jungtinėje Karalystėje Rita Valiukonytė.

Nuo 1969-ųjų rengiamas „Vale of Glamorgan“ festivalis (jo įkūrėjas kompozitorius Johnas Metcalfas iki šiol yra festivalio meno vadovas – Red.) garsėja kaip gyvųjų kompozitorių forumas, mat kviečia ne tik į dieninius bei vakarinius koncertus įvairiose Velso erdvėse, bet ir į pokalbius, susitikimus su kūrėjais, netgi į atviras kūrybines dirbtuves.

Penktadienį festivalio publika galėjo pažvelgti į Šv.Kristoforo kamerinio orkestro bei trijų Velso autorių kūrybos laboratoriją: lietuviai interpretavo Beno Heneghano, Enido Luffo ir Andrew Wilsono Dicksono kūrinius bendraudami su jų kūrėjais.

Festivalio uždarymo koncerte gegužės 18 dieną „Millennium Centre“ BBC Velso nacionalinis orkestras, diriguojamas Garry Walkerio, atliks Justės Janulytės kompoziciją „Naktų ilgėjimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.