Kaune šypsosi lėlės ir vaikai

Ketvirtadienį Kaune prasidėjo 20-asis lėlių teatrų festivalis „Šypsos lėlės ir vaikai 2013“, skirtas Kauno valstybinio lėlių teatro

Pirmąją festivalio dieną Kauno lėlių teatre duris atvėrė vaikų kūrybos lėlių paroda.<br>M. Patašius
Pirmąją festivalio dieną Kauno lėlių teatre duris atvėrė vaikų kūrybos lėlių paroda.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

May 16, 2013, 1:52 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:28 PM

Pirmoji festivalio diena paskelbta moksleiviško lėlių teatro diena. Šventė prasidėjo Laisvės alėjoje įsikūrusiame Lėlių teatre atidarius vaikų parodą, kurioje demonstruojamos jų sukurtos lėlės.

Pirmame spektaklyje „Princesės gimtadienis“ vaidino Kauno lėlių teatro aktoriai. Šios dienos estafetę perims Šiaulių rajono Gruzdžių  šeimos teatras „Abra-Kadabra“ (spektaklis „Pienės suknelė“), Kauno  rajono Garliavos Jonučių vidurinės mokyklos vaikų lėlių teatras  („Pasaka apie sagą) ir Širvintų rajono savivaldybės kultūros centro  Družų vaikų lėlių teatras „Skudurinė Onutė“, pastatęs spektaklį „Pasaka apie narsią močiutę, jos draugus ir drakoną“.

Garliavos Jonučių mokyklos spektaklis sukurtas pagal latvių rašytojo  Imanto Zieduonio pasaką, o statė jį šios mokyklos teatrui vadovaujanti latvių tautybės pedagogė, režisierė Zilvija Sylienė. Mokytoja išvertė  pasaką į lietuvių kalbą ir parašė scenarijų, o padėjo jai dukra Solvita  Sylytė.  „Pasakoje apie sagą“ vaidina 15 moksleivių, jis buvo kuriamas apie pusmetį.

Penktadienį žiūrovai išvys Kauno valstybinio lėlių teatro spektaklį „Skrudžas, arba Diena, kai galima atverti savo širdį“, Alytaus lėlių  teatro kūrinį „Coliukė“, Maskvos lėlių teatro „Trilika“ spektaklį „Musių vestuvės“. Rytoj vakare Lėlių teatro muziejuje įvyks susitikimas  su režisieriumi, dailininku, Nacionalinės premijos laureatu Vitalijumi  Mazūru.

Vienas įspūdingiausių festivalio renginių įvyks šeštadienį - lėlių ir kaukių paradas Laisvės alėjoje.  Po parado į scenas žengs Kauno, Klaipėdos ir Gardino srities  lėlių teatrai.

Sekmadienį žiūrovams spektaklius parodys Vilniaus Stalo ir „Lėlės“  teatrai, iš Rygos atvykę Latvijos valstybinio lėlių teatro aktoriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.