Gaivą skleidžia fontanai

Senamiestyje troškulį galima numalšinti nemokamai iš fontano. Apsišlakstyti trykštančiu vandeniu galima ir kitose miesto vietose. Netrukus ketinama įjungti fontaną Čečėnijos aikštėje.

T.Verkietis su dukra Gabriele troškulį numalšino iš geriamojo vandens fontano.<br>M. Patašius
T.Verkietis su dukra Gabriele troškulį numalšino iš geriamojo vandens fontano.<br>M. Patašius
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

2013-05-18 06:00, atnaujinta 2018-03-06 14:15

Senamiestyje laisvalaikį su vaikais leidęs kaunietis Tomas Verkietis nustebo, kai dukra Gabrielė, pribėgusi prie fontano, įrengto ant Pašto istorijos muziejaus sienos, paprašė perskaityti, kas ant jo parašyta.

„Visą gyvenimą gyvenu Kaune, bet nežinojau, kad iš šio fontano bėga geriamasis vanduo. Tai labai patogu. Būtų puiku, jei mieste jų veiktų daugiau“, – svarstė vyras.

Daugiau geriamojo vandens fontanų bent šiais metais mieste nebus. Šią vasarą vandens gaiva kauniečiai galės vėsintis iš 9 miesto fontanų.

Aštuoniais fontanais besirūpinančios bendrovės „Kauno vandenys“ siurblinių skyriaus viršininkas Egidijus Dūda sakė, kad šie fontanai mieste, kaip ir planuota, įjungti balandžio pabaigoje.

Vandens gaiva pasimėgauti galima Muzikinio teatro ir Karo muziejaus sodeliuose, ant Kauko laiptų, Rotušės ir Steigiamojo seimo aikštėse bei Laisvės alėjoje.

„Daugiausia rūpesčių buvo dėl Laisvės alėjos fontano. Teko atnaujinti nutrupėjusias apdailos plyteles. Reikėjo užsandarinti ir fontaną Rotušės aikštėje“, – sakė E. Dūda.

Pernai kelis kartus buvo įjungtas ir fontanas Čečėnijos aikštėje. Šalia gyvenantys žmonės atšilus orams nekantraudami laukia, kada jis pagaliau ims veikti.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tikino, kad fontanas tikrai veiks.

„Šiomis dienomis baigiami tvarkyti statybų baigimo dokumentai. Kai tik jie bus patvirtinti, fontaną įjungsime. Tai turėtų įvykti birželio mėnesį. Nuo to laiko fontanu taip pat rūpinsis „Kauno vandenys““, – sakė A. Pakalniškis.

Mieste iš viso yra 14 fontanų. Tačiau 6 iš jų neveikia ne pirmus metus. Apleisti stovi Taikos, V. Krėvės, Vytauto prospektuose, Daugystės parke ir Gimnazijos gatvėje įrengti fontanai.

Jiems sutaisyti savivaldybė lėšų neturi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.