Vilniuje tobulės Europos kamerinės muzikos talentai

Paskutinę gegužės savaitę Vilniuje vyks garsiausių Europos kamerinės muzikos profesorių meistriškumo kursai, paskaitos ir išskirtiniai koncertai. Meistriškumo kursus ves Europos aukštųjų mokyklų kamerinės muzikos pedagogai iš Vienos, Mančesterio, Paryžiaus ir Vilniaus.

Meistriškumo kursus ves žymiausi Europos aukštųjų mokyklų kamerinės muzikos pedagogai iš Vienos, Mančesterio, Paryžiaus ir Vilniaus.<br>D. Matvejevas
Meistriškumo kursus ves žymiausi Europos aukštųjų mokyklų kamerinės muzikos pedagogai iš Vienos, Mančesterio, Paryžiaus ir Vilniaus.<br>D. Matvejevas
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 21, 2013, 8:54 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:58 AM

Gegužės 26-31 dienomis vyksiančioje Europos kamerinės muzikos akademijos (ECMA) sesijoje antrus metus iš eilės Lietuvos muzikos ir teatro akademijai (LMTA) patikėta garbė priimti perspektyviausius jaunuosius muzikos profesionalus iš Austrijos (Vienos muzikos ir atlikimo menų universitetas), Prancūzijos (Paryžiaus aukštesnioji muzikos ir šokio konservatorija), JungtinėsKaralystės (Karališkasis šiaurės muzikos koledžas, Mančesteris) ir Lietuvos (LMTA).

„Pasaulinio masto praktikų ir pedagogų meistriškumo kursai bei paskaitos yra itin svarbūs profesionaliems muzikams ugdyti bei Kamerinio ansamblio katedros dėstytojų kvalifikacijai kelti. Galimybė dalyvauti ir stebėti ECMA sesijos meistriškumo kursus daro nepaprastai teigiamą įtaką LMTA studentų tobulėjimui“, - teigė viena iš ECMA meno vadovų, LMTA Kamerinio ansamblio katedros vedėja prof. Dalia Balsytė.

Europos kamerinės muzikos akademija yra jaunųjų talentų kalvė, pagrindinį dėmesį skirianti jau susiformavusiems styginių kvartetams ir fortepijoniniams trio. Siekdama skatinti kamerinės muzikos tradicijų raidą, ECMA remia geriausius jaunus ir veržlius ansamblius, rengia aukščiausio lygio talentingiausiųjų atlikėjų mokymus bei rūpinasi tolesne koncertine atlikėjų karjera.

Kiekviena iš septynių ECMA narių-akademijų, veikiančių Austrijoje, Suomijoje, Prancūzijoje, Jungtinėje Karalystėje, Norvegijoje, Italijoje, Lietuvoje, savo šalyje kasmet surengia po vieną kamerinės muzikos meistriškumo kursų sesiją, į kurias atvyksta ECMA profesoriai ir auklėtiniai. Per sesijas greta individualių kamerinės muzikos kursų vyksta paskaitos, supažindinančios su priimančios šalies bei jos muzikos istorija, kamerinės muzikos situacija regione. Visi renginiai yra atviri klausytojams.

Viešas paskaitas skaitys muzikologė Lina Navickaitė-Martinelli  ir kompozitorius prof. Mindaugas Urbaitis. Prof. Egidijus Ališauskas ir lektorė Aistė Bružaitė surengs lietuvių liaudies instrumentų birbynės ir kanklių pristatymą.

ECMA sesijos proga LMTA su partneriais visuomenei pristatys du perspektyviausių Europos jaunimo ansamblių kamerinės muzikos koncertus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.