Įvertino mirties eiles

Vilnietis Ernestas Noreika apdovanotas literatūrine Zigmo Gėlės-Gaidamavičiaus premija. Ji kasmet įteikiama geriausio debiutinio poezijos rinkinio autoriui.

Šiemet premija įteikta vilniečiui E. Noreikai.<br>G. Šiuparys
Šiemet premija įteikta vilniečiui E. Noreikai.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys („Lietuvos rytas“)

2013-05-24 06:00, atnaujinta 2018-03-06 08:26

Apdovanojimas tradiciškai vyko Naisiuose (Šiaulių r.), kur gyveno tragiško likimo talentingasis poetas. Į Šiaulių rajono literatūros muziejų pasveikinti jaunojo laureato buvo atvykusi rašytoja Vidmantė Jasukaitytė. Ji buvo pirmoji kūrėja, įvertinta šia garbinga premija.

Į šiųmetę premiją pretendavo 4 poezijos knygos, o daugiausia balsų surinko 23 metų E. Noreikos rinktinė „Povų ežeras”, kurią išleido Naujosios Romuvos fondas.

Susirinkusiems poezijos mėgėjams laureatas E. Noreika padeklamavo kelis savo kūrinius.

Vilniečio poezijos knygą skaitę kritikai pastebėjo, kad autorius dažnai kalba apie mirtį. E. Noreika neslėpė, kad ši tema jam išties svarbi – kūrėjas ieškojo atsakymo, kas nutiks po mirties.

Naktimis rašantis laureatas sakė, kad sulaukęs pirmojo pripažinimo nesustos. Vilnietis planuoja ne tik kurti, bet ir išleisti jau parašytą prozos rinktinę.

Literatūrinė Z. Gėlės premija įsteigta 1977 m. Jos laureatais yra tapę nemažai garsių kūrėjų – Aidas Marčėnas, Nijolė Miliauskaitė, Sigitas Parulskis, Gintaras Grajauskas, Ilzė Butkutė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.