Šiaulių 2-osios muzikos mokyklos auklėtiniai koncertavo Nyderlanduose ir Belgijoje

Šiaulių 2-osios muzikos mokyklos liaudies instrumentų orkestras (vadovai Lora Andriuškienė ir Darius Daknys) grįžo iš spalvingos koncertinės-pažintinės kelionės Nyderlanduose ir Belgijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

May 27, 2013, 6:11 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:10 AM

Šiauliečiai moksleiviai koncertavo Meersel-Dreef vienuolyne, pačioje gražiausioje Antverpeno Šv. Karlo Boromeo bažnyčioje, taip pat su Šiauliais susigiminiavusiame mieste – Etene-Lere.

Įsimintiną kelionę 25 moksleiviams surengė šiaulietė kanklininkė Kristina Kuprytė. Dažnai Nyderlanduose koncertuojančiai K. Kuprytei ši šalis tapo tarsi antraisiais namais.

Vaikai koncertavo ir pramogavo

„Etene-Lere vyko daugiau koncertų vidurinių mokyklų mokiniams ir visuomenei. Beje, po šiauliečių liaudies instrumentų orkestro pasirodymo atsirado nemažai vietinių vaikų, kurie norėtų mokytis groti kanklėmis. Galbūt po kiek laiko į Lietuvą koncertuoti atvyks kanklininkų ansambliai iš Nyderlandų“, - portalui lrytas.lt sakė K. Kuprytė.

Po koncertų Šiaulių 2-osios muzikos mokyklos moksleiviai spėjo aplankyti nemažai laisvalaikio parkų ir susipažinti su Nyderlandų bei Belgijos sostinėmis.  

Vaikai aplankė ir „Mini Europos“ parką Briuselyje, kur visa Europa – kaip ant delno, pakilo į „Atomium“ pastatą, apsilankė viename seniausių Europoje zoologijos sodų Antverpene. Muzikos mokyklos auklėtiniai galėjo paplaukioti Amsterdamo kanalais ir pasigrožėti žymiausiu Nyderlandų gėlių parku „Keukenhof“.

Orkestras laimėjo 12 diplomų

Kelionės iniciatorės ir koordinatorės, kanklininkės Kristinos Kuprytės nuomone, ši kelionė Šiaulių 2-osios muzikos mokyklos liaudies skyriaus mokiniams tapo ir atlygiu už jų stropų mokymąsi, aktyvų dalyvavimą renginiuose bei konkursuose, ir paskata įgyvendinti dar didesnius užmojus.

Vien šiais mokslo metais Šiaulių 2-osios muzikos mokyklos liaudies instrumentų orkestras laimėjo net 12 diplomų.

„Per šią kelionę vaikai ne tik daug pamatė, jiems taip pat teko susipažinti su puikiais žmonėmis, kurie visą kelionę globojo kolektyvą.

„Meersel-Dreef vienuolyno vyresnysis vienuolis kapucinas, kunigas, misionierius Tėvas Lukas Woutersas, kuris yra gan dažnas svečias ir Lietuvoje, tapo jau ne pirmos tokios Lietuvos menininkų kelionės globėju. Šiauliečių kolektyvą globojo ir Nyderlandų karališkųjų karinių oro pajėgų atsargos karininkas Martinas Broedersas bei žinoma Belgijos dainininkė, sopranas Cristel de Meulder.

Padėdavo pagaminti vakarienę

Moksleiviai gyveno kapucinų vienuolyne. Čia kas vakarą atvykdavo bičiulių kompanija, kuri padėdavo vaikams pagaminti vakarienę. Tai matydami vaikai suvokė, kaip svarbu yra rūpintis kitais ir nuoširdžiai jiems padėti. Gal užaugę jie ir patys galės ištiesti pagalbos ranką tiems, kam tokios pagalbos prireiks.

Žinoma, kelionė nebūtų įvykusi be rėmėjų pagalbos. Jiems atsidėkoti Šiaulių 2-osios muzikos mokyklos liaudies instrumentų orkestro nariai ketina surengdami koncertą“, - sakė K. Kuprytė.

Po koncertų Nyderlanduose ir Belgijoje daug bičiulių čia įgijusi K. Kuprytė išvysti šias šalis padėjo ne vienam Šiaulių muzikos kolektyvui bei menininkui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.