Pirmasis džiazo festivalio akordas - keramikos paroda

Baroti galerijoje atidaryta paroda „Džiazuojanti keramika“ - pirmasis šiandien prasidedančio XIX Klaipėdos pilies džiazo festivalio akordas. Savo naujausius kūrinius čia pristato vilniečiai keramikai Dalia Laučkaitė-Jakimavičienė ir Rytas Jakimavičius.

Klaipėdiečiai atidžiai apžiūrinėjo subtilius vilniečių keramikų kūrinius.<br>A. Pilaitienė
Klaipėdiečiai atidžiai apžiūrinėjo subtilius vilniečių keramikų kūrinius.<br>A. Pilaitienė
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

May 31, 2013, 1:30 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:24 AM

R. Jakimavičiaus skulptūrinių porcelianinių darbų serija „Žiemą vasarą“ - gyvulėlių procesija, išsitęsusi erdvėje, o sykiu tarsi ir laike, liudijanti ramią metų laikų kaitą.

D. Laučkaitės-Jakimavičienės ciklas „Jūra vandenynas“ - apie vandens palaimą, raibuliuojantį grožį, auksinius saulės atspindžius, paslaptingus horizontų tolius ir kartu apie pražūtingą vandens jėgą.

Tai jau trečia festivalį pradedanti paroda Baroti galerijoje. Ankstesniais metais čia eksponuota „Džiazuojanti fotografija“ ir „Džiazuojanti tapyba“.

Parodos atidaryme dalyvavęs džiazo festivalio globėjas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas pastebėjo, kad šie metai tris dienas truksiančiai muzikos fiestai - lūžio.

Festivalis trečią kartą keičia savo vietą - prieš 20 metų pradėtas Laikrodžių muziejaus kiemelyje, vėliau persikėlęs į erdvesnę Teatro aikštę, šįmet jis muzikos gerbėjus kviečia arčiau vandens ir pilies - į kruizinių laivų terminalą.

„Geram džiazui negali būti nei prastos vietos, nei blogo oro“, - sakė V. Grubliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.