Europos kino apdovanojimus pelnę filmai – „Kine po žvaigždėmis“

Vilniuje, Šiuolaikinio meno centro kiemelyje iki rudens truksiuose „Kino po žvaigždėmis“ seansuose kita savaitė bus bus skirta Europos kino gerbėjams. Joje trys puikios ir daugybę apdovanojimų pelniusios juostos: „Medžioklė“, „Karališkas romanas“ ir „Tabu“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2013, 1:09 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:56 PM

Dramos „Medžioklė“ režisierius Thomas Vinterbergas – garsus danų kino ir teatro režisierius, vienas iš garsiojo „Dogmos '95“ judėjimo dalyvių. Naujausias režisieriaus darbas, drama „Medžioklė“ buvo nominuotas Kanų kino festivalyje, pagrindinis filmo aktorius Madsas Mikkelsenas apdovanotas kaip geriausias filmo aktorius.

Šis filmas pasakoja apie keturiasdešimtmetį Luką, bandantį atsigauti po sunkių skyrybų. Jis turi naują darbą vaikų darželyje, naują merginą, daug draugų ir bando pataisyti santykius su paaugliu sūnumi Markusu. Tačiau vieną dieną, dėl netikėtų kaltinimų, viskas ima griūti.Nedidelėje bendruomenėje gandai ima plisti it virusas ir Lukui tenka vėl kovoti už savo gyvenimą ir orumą. Tai subtili, tačiau psichologiškai įtempta drama apie šiuolaikinę raganų medžioklę, apie žodžio galią formuoti ir keisti tapatybę. Filmo seansas – trečiadienį 22 val. 30 min.

Ketvirtadienio vakarui siūloma istorinė drama „Karališkas romanas“ (rež. Nikolajus Arcelis) kurios centre - karaliaus Kristiano VII žmonos Karolinos Matildos ir rūmų gydytojo Strunzės draugystės istorija. Nesulaukusi meilės ir supratimo jaunoji karaliaus žmona paguodos ima ieškoti Strunzės bibliotekoje, kurioje galima rasti ir uždraustų, apšvietos idėjas skelbiančių knygų. Šių dviejų žmonių draugystė ir revoliucinės idėjos išprovokuoja politinį perversmą, kuris pakeičia Daniją amžiams. Berlyno kino festivalyje filmas buvo apdovanotas „Sidabriniu lokiu“ geriausio aktoriaus ir geriausio scenarijaus kategorijose, filmo peržiūra buvo palydėta net pusvalandžio trukmės plojimais. Tėvynėje juosta viršijo visus žiūrimumo rekordus ir buvo pristatyta "Oskarams".

Filmo „Tabu“ (rež. Miguelis Gomesas) centre – tame pačiame Lisabonos daugiabučio aukšte gyvenančių trijų moterų gyvenimai. Aurora – temperamentinga ir ekscentriška pagyvenusi moteris. Ji turimus pinigus nuolat pralošia kazino, kenčia šalutinį antidepresantų poveikį ir įtaria, kad jos tarnaitė Santa naudoja prieš ją vudu burtus. Jos kaimynė Pilar savo pirmuosius pensijoje metus leidžia siekdama pagerinti pasaulį, ištaisyti svetimų žmonių klaidas ir yra nepaprastai atsidavusi visuomeninei veiklai. Aurorai mirus, Santa ir Pilar sužino kai ką iš senosios damos praeities – meilės ir nusikaltimo istoriją, vykusią Afrikoje, Tabu kalno papėdėje. Filmo seansas penktadienį, 22 val. 30 min.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.