J. Bunkos 90-ajam jubiliejui - knyga ir šventė

Liepos 13 dieną 14 valandą Plungės kultūros centras, Plungės bendruomenė ir Žemaitijos tautodailininkai kviečia kartu švęsti žinomo medžio meistro, Lietuvos tautodailininkų sąjungos ir Lietuvos kūrėjų asociacijos nario, Plungės garbės piliečio Jakovo Bunkos 90-ies metų sukaktį. Šiai progai neseniai išleista knyga  "Jakovas Bunka“. Leidinyje ne tik įprasminama menininko būtis ir kūryba, bet ir pateikiama spalvinga Plungės žydų istorija.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2013, 6:01 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:53 PM

J. Bunka yra vienintelis tautodailininkas žydas Lietuvoje. Apie šį unikalų meistrą yra sukurti keturi dokumentiniai filmai - lietuvių, vokiečių, Izraelio ir Pietų Afrikos režisierių bei kūrybinių grupių. Gimęs ir užaugęs lietuviškoje aplinkoje, matydamas gyvą lietuvių liaudies meno tradiciją, bendradarbiaudamas su kitais medžio meistrais J. Bunka pats formavosi kaip originalus kūrėjas, turintis išskirtinį braižą. Jo išdrožinėtos skulptūros buvo eksponuojamos daugelyje parodų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.

J.  Bunka žinomas ne tik kaip interjerinės, kamerinės skulptūros meistras, bet ir monumentalių darbų autorius. Meistro sukurtos ir išdrožinėtos skulptūros ženklina žydų kapavietes Šateikiuose, Vieštovėnuose, Milašaičiuose, Plateliuose, Tveruose, Kaušėnuose. J. Bunka yra surengęs savo kūrybos parodų Meksikoje, Izraelyje ir net aštuonias Lietuvoje. Jis yra apdovanotas Meno saviveiklos žymūnų ženkleliu ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.