Festivalio „Akacijų alėja“ publika dainavo kartu su bardais ir aukojo sudegusioms bažnyčioms

Kauno rajone įsikūrusioje Kulautuvoje šeštadienį vyko tryliktasis bardų festivalis „Akacijų alėja“.

Festivalio „Akacijų alėja“ akimirkos.<br>P. Mantautas
Festivalio „Akacijų alėja“ akimirkos.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jul 13, 2013, 10:07 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:55 AM

Jau tapo tradicija festivalio metu įsitaisyti šalia pušų, ant iš namų atsineštų sulankstomų kėdžių ar patiesalų, ir mėgautis renginio lauko kavinėse pirktu ar atsivežtu maistu.

Festivalį pradėjo šalies jaunimo dainuojamosios poezijos konkurso „Mažoji akacija“ laimėtojai. Scenoje pasirodė grupė „Ora“, Matas Kaunietis ir Dangiras Petraitis, Miglė ir Gediminas Ivaškevičiai, merginų trio „Baltos varnos“.

Daugelis jaunųjų dainininkų neslėpė, jog iki šio festivalio jie dainuodavo gatvėje ar nedideliuose koncertuose.

Po jaunimo atliktų dainų scenoje pasirodė žinomi atlikėjai. Publika dainas traukė kartu su teatro ir kino aktoriumi Kostu Smoriginu, kantri muzikos Lietuvoje pradininku, dainininku Vytautu Babravičiumi.

Festivalio gerbėjams savo širdį atvėrė dainininkė Evelina Sašenko, aktorius, dainų autorius ir atlikėjas Giedrius Arbačiauskas, jaunas kūrėjas, subtiliai derinantis akustinį ir elektroninį skambesius bei išskirtinį vokalą Markas Palubenka, aktorius, režisierius Sigutis Jačėnas, grupės „Arbata“ lyderis Andrius Zalieska, sunkiojo metalo grupė „Thundertale“. Scenoje taip pat pasirodė šio festivalio organizatorius ir siela Virgis Stakėnas.

Festivalio dovana klausytojams tapo svečiai iš JAV, Pitsburgo miesto, — Mikey DeLuca ir Iggy. Į festivalį susirinkę žmonės buvo raginami parodyti mielaširdingumą ir paaukoti pernai Kaune rajone sudegintoms Kulautuvos ir Paštuvos bažnyčioms atstatyti.

Į aukų dėžutę geradariai dėjo ir centus, ir triženkles popierines kupiūras.

Paštuvos bažnyčios atstatymo komiteto pirmininkas Vaclovas Vytautas Vasiliauskas tvirtino, jog atstatyti Paštuvos bažnyčią gali prireikti 300 tūkst. litų, Kulautuvos šventovei prireiks apie 700 tūkst. litų. Kol kas surinkta tik nedidelė dalis reikalingos sumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.