„Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ rengiasi Studijų savaitei

Jau mėnesį Druskininkuose vykstantis XI tarptautinis menų festivalis „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ žengia į ryškiausią akademinių ir koncertinių renginių laikotarpį.  Liepos 22-28 dienomis Druskininkuose vyks kulminacinis Lietuvos muzikų rėmimo fondo ir kurorto savivaldybės rengiamo festivalio akcentas - Mikalojaus Konstantino Čiurlionio Studijų savaitė ir tarptautinė konferencija „M. K. Čiurlionis ir pasaulis“. Studijų savaitėje ir konferencijoje laukiama 20 M. K. Čiurlionio kūrybos tyrinėtojų ir atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio šalių - Izraelio, JAV, Prancūzijos, Rusijos, Norvegijos, Vokietijos.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 15, 2013, 6:11 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:55 AM

Tradiciškai konferencijos dalyviams suteikiama galimybė susipažinti su naujausiomis M. K. Čiurlionio kūrybos tyrėjų įžvalgomis ir atradimais, diskutuojama M. K. Čiurlionio kūrybos sklaidos Lietuvoje ir pasaulyje temomis, bus pristatyti ir aptarti naujausi leidiniai apie M. K. Čiurlionį ir jo kūrybą.

Studijų savaitės metu bus surengta per 10 smuiko, fortepijoninės, vargonų muzikos koncertų, atidaryta dailininkės Filomenos Linčiūtės-Vaitiekūnienės paroda, vyks kompozitoriaus Broniaus Kutavičiaus kūrybos vakaras. Jame skambės kompozitoriaus „Dzūkiškos variacijos“, Kauno styginių kvartetas atliks Antrąjį styginių kvartetą, solistė Aušra Liutkutė - vokalinius kamerinius kūrinius.

M. K. Čiurlionio memorialiniame muziejuje šio kompozitoriaus ir jo amžininkų fortepijono muzikos perlų pažers pianistas Rokas Zubovas, rečitalį surengs pianistė iš Izraelio Irena Irena Friedland. Studijų savaitę užbaigs sakralinės muzikos valanda Druskininkų bažnyčioje su pripažintais Lietuvos ir JAV muzikais.

Visą savaitę smuiko muzikos koncertais tradiciškai džiugins jau aštuonioliktą kartą rengiamos Smuikininkų meistriškumo mokyklos dalyviai, kuriuos šįmet konsultuos pasaulio scenose koncertuojanti smuikininkė Dalia Kuznecovaitė.

Šių metų festivalis „Druskininkų vasara su M. K. Čiurlioniu“ skiriamas Senosios Varėnos, kurioje gimė M. K. Čiurlionis, 600 metų ir Varėnos 150 metų jubiliejams bei M. K. Čiurlionio memorialinio muziejaus Druskininkuose 50 metų sukakčiai. Festivalį rengiantis Lietuvos muzikų rėmimo fondas ir Druskininkų savivaldybė druskininkiečiams, kurorto svečiams, poilsiautojams surengs per 40 renginių, juose dalyvaus per 100 atlikėjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.