Lietuvos kamerinis orkestras griežia Vokietijoje ir Suomijoje

Lietuvos kamerinis orkestras (LKO), vadovaujamas Sergejaus Krylovo, šią savaitę gastroliuoja Vokietijoje ir Suomijoje. Trečiadienį ir ketvirtadienį LKO, diriguojamas maestro Davido Geringo, pasirodys prestižiniame Šlėzvigo-Holšteino muzikos festivalyje Vokietijoje, o liepos 20 ir 21 d. muzikuos įspūdingoje akmeninėje Temppeliaukio bažnyčioje Suomijos sostinėje Helsinkyje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2013, 5:18 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:20 PM

Trečiadienio vakarą Kylio pilyje Lietuvos kamerinis orkestras kartu su violončelininku Vytautu Sondeckiu ir jaunosios kartos obojaus virtuozu iš Estijos Kalevu Kuljusu atliks Carlo Philippo Emanuelio Bacho, Johanno Christiano Bacho kūrinius ir Franzo Schuberto Penktąją simfoniją.

Ketvirtadienį pusiaukelėje tarp Hamburgo ir Liubeko esančioje Voterseno pilyje festivalio publikai orkestras pristatys kitą programą: Antono Arenskio Variacijas P. Čaikovskio tema styginių orkestrui, Nikolajaus Rimskio-Korsakovo Variacijas M. Glinkos tema obojui ir orkestrui, Piotro Čaikovskio „Variacijas rokoko tema“ violončelei ir orkestrui bei F. Schuberto Penktąją simfoniją.

„Keliamės į Baltiją“ - skelbia šiųmečio Šlėzvigo-Holšteino festivalio organizatoriai ir klausytojams pasiūlo puikiai žinomų bei dar kylančių Baltijos jūros šalių atlikėjų kaleidoskopą, kuriame žiba Mario Jansono, Kristjano Jarvio, Gidono Kremerio, Vestardo Šimkaus pavardės, o lietuvių atlikėjų sąrašą vainikuoja Violeta Urmana.

Iš Šiaurės Vokietijos Lietuvos kamerinis orkestras kelsis į Suomiją - Helsinkyje, įspūdingos architektūros Temppeliaukio bažnyčioje kolektyvas atliks dvi programas. Liepos 20 d. skambės J. Ch. Bacho Koncertas violončelei  (solo partiją maestro D. Geringas patikėjo jaunai violončelininkei iš Rusijos Dali Gutserievai), Josepho Haydno koncertą violončelei ir orkestrui Nr. 1 (solo partiją  atliks pats D. Geringas) ir Wolfgango Amadeuas Mozarto Simfoniją Nr. 29.  Liepos 21 d. Helsinkio publika išgis A. Arenskio, P. Čaikovskio ir F. Schuberto kūrinių programą.

Grįžęs iš gastrolių orkestras Lietuvos publiką pamalonins tradiciniu koncertų ciklu „Nakties serenados“. Jau 43-iąjį sezoną Palangos gintaro muziejuje rengiamas maestro Sauliaus Sondeckio sumanytas koncertų ciklas šiemet vyks liepos 30-rugpjūčio 2 dienomis, čia skambės trys koncertinės programos, parengtos su skirtingais solistais ir dirigentais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.