„Piano.lt“ festivalį skelbia plaukiantis fortepijonas

Pirmadienį nuo sostinės Valakampių tilto link Baltojo tilto Nerimi pajudėjo fortepijonas, kuriuo maestro Petras Geniušas skambino Mikalojaus Konstantino Čiurlionio kūrinius. Tai – ženklas, kad netrukus į Vilnių įžengs 3-iasis „Piano.lt“ vasaros festivalis.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2013, 2:00 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:08 PM

Kaip ir dera vasaros šventei, spalvingoje festivalio programoje numatyti akademinės klasikos, džiazo ir liaudies muzikos koncertai, tradicinių bei egzotiškų instrumentų virtuozų pasirodymai.

Festivalyje laukiama armėniško duduko patriarcho iš Armėnijos Jivano Gasparyano, multiinstrumentininkės iš Lenkijos Marios Pomianowskos, rusų balalaikos žvaigždės Aleksejaus Archipovskio, džiazą griežiančio lenkų styginių kvarteto „Atom String Quartet“.

Šiemetis „Piano.lt“ festivalis pranoks ankstesnius dideliais projektais. Rugpjūčio 9-ąją jį pradės vokiečių dirigento Danielio Inbalo diriguojamas Liepojos simfoninis orkestras su jaunais lietuvių operos solistais Laura Zigmantaite, Rafailu Karpiu ir Raimundu Juzuičiu. Koncerto programoje skambės Vakarų Europos kompozitorių kūriniai.

Intriguojantį projektą „Body Percussion“ festivaliui parengė dirigentas Mindaugas Piečaitis su Klaipėdos kameriniu orkestru bei kitais atlikėjais. O šešių koncertų maratoną rugpjūčio 30-ąją užbaigs didinga Josepho Haydno oratorija „Metų laikai“, atliekama kamerinio orkestro „AmoDeus“, Baltarusijos televizijos ir radijo choro bei operos solistų Ramintos Vaicekauskaitės, Algirdo Januto ir Vladimiro Prudnikovo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.