Valdovų rūmų kiemą užlies flamenko garsai

Ištaigingas Valdovų rūmų kiemas, pripildytas aistringojo flamenko, – tai derinys nepamirštamam vasaros vakarui. O jis toks ir bus, jei apsilankysite žavingojo flamenko gitaros virtuozo Carloso Pinanos grupės koncerte Vilniuje. Tai - Kristupo vasaros festivalio pasiūlymas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2013, 11:20 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 2:49 AM

Jausmingasis ispanas yra viena svarbiausių flamenko figūrų savo šalyje: greta spalvingos koncertinės veiklos gitaristas dėsto flamenką Mursijos konservatorijoje, vadovauja flamenko meno mokyklai, yra tarptautinio flamenko festivalio ir gitaros konkurso rengėjas.

Įspūdinga ir jo paties trofėjų kolekcija - jau nuo studijų metų renka tarptautinius apdovanojimus flamenko festivaliuose, konkursuose. Be to, muziko veiklą garbingais prizais įvertino Mursijos laikraštis „La Opinion“ bei Emma Egea fondas, o simpatijas reiškia ne vienas leidinys: pasak „Tiempo Magazine“, jis – ateities atstovas dabartyje. "Ko gero, šiam muzikantui nebėra flamenko paslapčių", - antrina „World Music Magazine“

Tačiau pirmiausia Carlosas u broliu Curro (vokalas) save laiko didžiosios ispanų tradicijos tęsėjais. Stilingu ir intymiu muzikavimu atlikėjai įgijo daug gerbėjų sostinėje po pernykščio pasirodymo Kristupo vasaros festivalyje. Dabar į Vilnių juos atlydės kita šokėja – Hortensia Laencina.

Paklaustas, ko šį kartą galima tikėtis iš pasirodymo, gitaristas nedvejodamas pažadėjo jausmingą koncertą, įspūdingą reginį, perteikiantį tarp liūdesio ir džiaugsmo, meilės ir neapykantos, gyvenimo ir mirties banguojančio flamenko emocijas.  Carloso gitara ir Curro balsas, kuriems paklūsta trapiausi žmogaus jausmų niuansai, spektaklyje įkūnys flamenko sielą, o šokėjos judesių kalba – flamenko kūną.

C. Pinana (flamenko gitara) ir grupė – H. Laencina (šokėja), Migueis Angelo Orenga (perkusija), C. Pinana (vokalas) koncertuos rugpjūčio 9 d. 20 val. LDK valdovų rūmų kieme (Katedros a. 4, Vilnius)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.