„Lėlės“ teatre aktorius R.Kazlas statys spektaklį apie K.Donelaitį

Aktorius Rolandas Kazlas rudenį Vilniaus teatre „Lėlė“ žada pastatyti spektaklį apie lietuvių literatūros klasiką Kristijoną Donelaitį, kurio 300 gimimo metinės bus minimos kitąmet.

Aktorius R.Kazlas - improvizuojantis, ieškantis žmogus.<br>V.Balkūno nuotr.
Aktorius R.Kazlas - improvizuojantis, ieškantis žmogus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 13, 2013, 1:47 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:34 PM

„Vis žinote, kad R.Kazlas - improvizuojantis, ieškantis žmogus. Pasak jo, tai nebus dokumentika apie K.Donelaitį. Tai bus jo fantazija K.Donelaičio tema“, - apie laukiamą R.Kazlo spektaklį „Ne pagal šio pasaulio madą“ antradienį pasakojo teatro meno vadovas Vilmantas Juškėnas.

Tai nebe pirmas R.Kazlo spektaklis teatre „Lėlė“ - prieš keletą metų nemažo žiūrovų dėmesio sulaukė jo pastatymas pagal poeto Vlado Šimkaus eiles „Geležis ir sidabras“.

„Labai džiaugiamės, kad jis pas mus tęsia šitą poetinę tradiciją“, - sakė teatro vadovas Juozas Marcinkevičius.

Šį rudenį 55 metų  sukaktį minėsiantis teatras „Lėlė“ iki Naujųjų metų žada dar tris premjeras. Rugsėjo mėnesį bus parodyta Nacionalinės premijos laureato dailininko Vitalijaus Mazūro režisuojama nauja „Spragtuko“ interpretacija, kuriame Droselmajerio vaidmenį atliks teatro vadovas J.Marcinkevičius.

Lapkritį „Lėlės“ sceną išvys režisierės Nijolės Indriūnaitės pastatymas pagal Hanso Christiano Anderseno pasaką „Sniego karalienė“.

Po jo dar laukiama jaunų debiutuojančių kūrėjų Antano Dubros ir Miko Žukausko eksperimentinio, anot jų, „siurrealizmu dvelkiančio“ pastatymo čeko Milošo Macoureko pasakų motyvais.

Lietuvos lėlių teatras pirmąkart sulaukė kvietimo į prestižinį tarptautinį lėlių teatro festivalį Šarlevilyje-Mezjere, Prancūzijoje. Čia pakviestas Gintaro Varno režisuotas spektaklis suaugusiems „Teiresijo krūtys“.

Kitas teatro spektaklis suaugusiems „Meteo“, režisuotas rusų kilmės režisierės Anos Ivanovos-Brašinskajos, šiemet pelnęs Auksinį scenos kryžių, keliaus gastrolių į festivalį Suomijoje.

Savo jubiliejų teatras „Lėlė“ spalį žada paminėti itin gausia spektaklių programa ir teatro scenografijos bei teatro leidinių - plakatų, afišų, programėlių - paroda „Juozas ART“ galerijoje. Per parodą žiūrovams bus suteikta galimybė pamatyti spektaklį ir iš „nugaros“ - ne iš žiūrovų, bet iš užkulisių pusės.

Teatro vadovas J.Marcinkevičius sako, kad šiemet teatras finansuojamas šiek tiek geriau, tačiau nerimą kelia Kultūros ministerijos siūlymas teatrams persitvarkyti į viešąsias įstaigas. Anot jo, valstybės išlaikomas teatras turi geras sąlygas menininkų eksperimentams ir naujiems spektakliams, iš kurių galima mokytis, kurti.

„Turbūt kam nors tai bus paranku, bet „Lėlė“ labai nenorėtų, kad taip būtų, nes kas gali tiek daug eksperimentuoti, jeigu ne valstybės išlaikomas teatras. Man atrodo, kad valstybė tikrai galėtų finansuoti 13 teatrų. Bloga ta valstybė, kuri negali išlaikyti savo teatrų, tuo labiau teatro vaikams“, - kalbėjo J.Marcinkevičius.

Naują sezoną „Lėlė“ pradės šį šeštadienį, rugpjūčio 18 dieną, spektakliu „Raudonkepurė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.