Aktorius V.Bagdonas pateko į Chliabės planetą Islandijoje

Rugpjūčio viduryje Islandijoje pradėtas filmuoti rusų fantastinis filmas su trilerio elementais „Skaičiuotojas“ pagal to paties  pavadinimo Aleksandro Gromovo apysaką. Jame vaidina ir lietuvių aktorius Vladas Bagdonas. „Skaičiuotojas“ - garsaus rusų prodiuserio Fiodoro Bondarčiuko projektas. Planuojama sukurti ne tik ilgametražį vaidybinį filmą, bet ir televizijos serialą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-27 16:14, atnaujinta 2018-03-01 17:28

Islandija yra ne kartą patraukusi kinematografininkų dėmesį. Šią šalį tikrieji kinomanai pažino iš islandų kino klasiko Fridriko Thor Fridrikssono filmų „Gamtos vaikai“, „Baltieji banginiai“, „Velnio sala“. Ten filmuota „Užmarštis“ su Tomu Cruise'u, Christopherio Nolano „Betmenas. Pradžia“, Ridley Scotto „Prometėjus“. Tuose kraštuose lankėsi ir rusų režisierius Aleksandras Sokurovas. Geizerių slėnyje jis nufilmavo bene įspūdingiausius savo „Fausto“ kadrus.

Dabar F.Bondarčiuko grupė surado Islandijoje pelkių, kokių negalėjo rasti savo plačiojoje tėvynėje. Filmo veiksmas rutuliojasi ateityje Chliabės planetoje (chliab - liet. gelmė, bedugnė, praraja, klampynė, marmalynė). Genialių gebėjimų turintis Skaičiuotojas nuteistas ištremti. Dvi tokių pat nuteistųjų grupės tuo pačiu maršrutu brenda per pelkę Laimės salų link. Vienam jų pasiūloma laisvė mainais į nelaimės brolio gyvybę.

Filme vaidina tarptautinė aktorių grupė: rusai Jevgenijus Mironovas ir Ana Čipovskaja, britas Vinnie Jonesas, sukūręs vaidmenis pasauliniuose kino hituose „Lok, stauk arba šauk“, „Dingti per 60 sekundžių“, „Iksmenai: žūtbūtinis mūšis“, nusifilmavęs lietuvių režisieriaus Emilio Vėlyvio naujausioje juostoje „Redirected“.

Šioje draugijoje - ir lietuvis V.Bagdonas, ne pirmą kartą bendradarbiaujantis su rusų kinematografininkais, vaidinęs Pavelo Lungino filme „Dirigentas“, Aleksejaus Učitelio „Krašte“, Andrejaus Končialovskio „Kvailių namuose", Sergejaus Ursuliako seriale „Isajevas“.

Štai ką papasakojo V.Bagdonas prieš išvyką į Islandiją: „Tai bus keturių serijų fantastinis filmas. Jį kurią jaunas režisierius Dmitrijus Gračiovas. Tris savaites filmuosimės Islandijoje, po to - Maskvoje. Medžiaga neįprasta, mane nudžiugino pasiūlymas vaidinti. Pastaruoju metu man dažniausiai siūlo neįdomius vaidmenis. Manau, kad neverta filmuotis kriminaliniuose serialuose. Geriau palaukti ko nors įdomesnio."

Paklaustas, kur daugiau galimybių gauti darbo - Lietuvoje ar Rusijoje, V.Bagdonas, kurio vėl laukia susitikimas su režisieriumi A.Končialovskiu, atsakė: „Rusijoje. Namuose beveik nieko neveikiu, išskyrus pedagoginį darbą ir kai kuriuos savarankiškus pasirodymus. Aš vilnietis ir grįžęs namo jaučiu, kad būtent ten vyksta tai, kas svarbiausia mano gyvenime. Tačiau aktorius visada ant ratų, visada kelyje. Vaidinu Mossoveto teatre Maskvoje, A.Končialovskio spektakliuose „Trys seserys“ ir „Dėdė Vania“. Rugsėjį turime susitikti su A.Končialovskiu Maskvoje. Jis jau kalbėjosi su manimi apie „Karalių Lyrą“. Kaip supratau, tai bus ne Williamo Shakespeare'o pjesė grynu pavidalu, o spektaklis su intarpais iš „Karaliaus Lyro“.

Parengė Milda Augulytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.