Scenos garsenybės - lietuvių fotografų akimis

Penkiasdešimt pasaulio muzikos garsenybių - didelėse nuotraukose. Užfiksuotos išskirtinės koncertų akimirkos, nesuvaidintos žvaigždžių emocijos - nuo susimąstymo iki koncerto prieš keliolika tūkstančių žiūrovų euforijos.Tai galima pamatyti fotografų Ramūno Danisevičiaus ir Gedimino Bartuškos parodoje "Muzika akims",  kuri penktadienį atidaryta Vilniuje, Teatro, muzikos ir kino muziejaus kieme. Ši paroda - festivalio „Vilnius Music Week“ dalis. Į jos atidarymą atvyko ir muzikos verslo svečių iš užsienio.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-09-06 14:27, atnaujinta 2018-03-01 12:53

Iš R.Danisevičiaus ir G.Bartuškos nuotraukų žvelgia visiems žinomi veidai - nuo Joe Cockerio iki Kylie Minogue, nuo Suzi Quatro iki „Sparks“ ar„Depeche Mode“ narių.

„Koncertai man - ne šiaip darbas, o aistra. Stengiuosi nepraleisti nė vieno įdomaus. Kada pastarąjį kartą koncerte buvau be fotoaparato? Jau sunkiai prisimenu. Buvo vienas atvejis - ėjau į „Metallica“ koncertą Vilniuje. Bet diena anksčiau vis tiek fotografavau kitą šios grupės pasirodymą. Be fotoaparato koncerte jaučiuosi kaip nuogas“, - juokėsi „Lietuvos ryto“ fotokorespondentas R.Danisevičius.

Parodai jis parinko 25 itin įdomiai atrodančias - tonuotas nuotraukas, kurios jau sulaukė didelio susidomėjimo internete. Atrodo, kad kiekviename iš šių kadrų fotografas sugebėjo pagauti ypatingą atlikėjų veido išraišką. Socialiniuose tinkluose galima rasti Ramūno fotoalbumą, kuriame - apie šimtą užsienio muzikos žvaigždžių įtaigių portretų.

Su bendraminčiu G.Bartuška jis ilgai kankinosi, kol galiausiai iš gausios abiejų fotografų bibliotekos atrinko 50 nuotraukų.

„Čia fotografavo lietuvis? Nuostabu. Man šiek tiek primena Antono Corbijno ir Olafo Heine (du pasaulinio garso fotografai. - Red.) darbus. Žinau, kad tikrai norėsiu pasamdyti jį kurios nors estų grupės albumo viršeliui kurti“, - pamatęs R.Danisevičiaus nuotraukas sakė tarptautiniu mastu jau išgarsėjusios estų grupės „Ewert & The Two Dragons“ vadybininkas Toomas Oljumas.

„Komplimentai - malonus dalykas, bet fotografuoju pirmiausia dėl džiaugsmo pagauti gerą kadrą. Štai neseniai Lietuvoje lankėsi Ericas Claptonas. Nuspaudžiau kadrą ir apsidžiaugiau - išeis geras portretas. Patiko fotografuoti ir „Depeche Mode“, nors širdyje esu rokeris. Už nuotrauką, 2001-aisiais darytą  per jų pirmąjį vizitą Lietuvoje, gavau Lietuvos spaudos fotografijos „Auksinio kadro“ apdovanojimą pramogų kategorijoje. Nuotrauka iš antrosios viešnagės eksponuojama šioje parodoje“, - sakė R.Danisevičius.

Jo svajonė - vieną dieną įamžinti garsiosios australų grupės AC/DC muzikantus.

„Dar nė karto neteko lankytis šios grupės koncerte. Kai nufotografuosiu, galėsiu imtis ko nors kito - viskas bus pasiekta“, - juokavo R.Danisevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.