Sostinėje siaučia „Sostinės dienos 2013“

Šeštadienį sostinėje tęsiasi

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-09-07 18:21, atnaujinta 2018-03-01 12:30

„Menų ir muzikos gatvė“, lydinti V.Kudirkos aikštės link, kviečia tapti vizualiųjų menų ekspozicijų ir meno dirbinių vertintojais bei savininkais.

Scenose prie V.Kudirkos ir Lukiškių aikščių bei Nacionalinio dramos teatro vyksta įvairių stilių muzikos grupių koncertai, spektakliai ir nuotaikingi projektai.

Smaližius bei gurmanus vilioja „Gardžių lauktuvių kelias“, nuo Jogailos iki Jakšto gatvių nuklojęs Gedimino prospektą skanėstų gausa.

Viena intelektualiausių prospekto zonų - „Knygų alėja“. Abipus gatvės šalia Žemaitės paminklo savo naujoves pristato knygų leidyklos, vyksta susitikimai su autoriais, knygų galima įsigyti pigiau.

Gedimino prospekte, prie Lukiškių aikštės, įsikūręs „Žaidimų ir sveikatos parkas“ tapo atrakcijų bei sporto rungčių vaikams ir jaunimui vieta.

Antrus metus į „Sostinės dienų“ programą įsiliejo tarptautinio muzikos renginio „Vilnius Music Week“ koncertai. Trijose „Dūzgiančio prospekto“ scenose koncertuoja atlikėjai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš kitų Europos šalių.

Didieji „Sostinės dienų“ koncertai, kaip įprasta, vyksta Katedros aikštėje.

Šeštadienį koncertuos britų grupė „Touch and Go“, Vanessa Lancaster ir Jameso Lyncho duetas. O sekmadienį „Sostinės dienas“ vainikuos legendinė grupė „Antis“.

Viena didžiausių „Sostinės dienų“ naujovių - pirmą kartą rengiamas Vilniaus gatvės meno festivalis. Užsienio ir Lietuvos menininkų darbai papuoš sostinės pastatus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.