Režisierius P.Gaidys sostinės publikai pristatys naujausią savo spektaklį

Klaipėdos dramos teatro meno vadovas, režisierius Povilas Gaidys šiemet švenčia kūrybinės veiklos penkiasdešimtmetį. Ta proga jis kviečia vilniečius į premjerą - rugsėjo 22 dieną Lietuvos nacionaliniame dramos teatre žiūrovų lauks Peterio ir Walterio Marksų „Viskuo kaltas teatras“.

Spektaklio "Viskuo kaltas teatras" režisierius P.Gaidys (viduryje) po ilgos pertraukos ryžosi vaidinti pats.<br>A.Kubaičio nuotr.
Spektaklio "Viskuo kaltas teatras" režisierius P.Gaidys (viduryje) po ilgos pertraukos ryžosi vaidinti pats.<br>A.Kubaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-11 15:45, atnaujinta 2018-02-22 08:01

Naująjį spektaklį P.Gaidys ne tik režisavo - jis jame vaidina pagrindinį režisieriaus Entonio Dž.Lefkuro vaidmenį. Scenoje kartu su P.Gaidžiu pasirodo ir buvę studentai iš jo paruoštų trijų aktorių laidų.

Spektaklyje vaidina Eglė Jackaitė, Simona Šakinytė, Vidas Jakimauskas, Donatas Švirėnas, Kazimieras Žvinklys, o pagrindinį Režisieriaus vaidmenį atlieka pats P.Gaidys.

Klaipėdos dramos teatro meno vadovas, režisierius, kino ir teatro aktorius P.Gaidys savo gyvenimą su Klaipėdos dramos teatru susiejo prieš penkiasdešimt metų ir liko ištikimas jam iki šių dienų.

P.Gaidys kuria spektaklius ir šiandien - teatro repertuare puikuojasi E.E.Schmitto „Paleistuvis“, „Oskaras ir ponia Rožė“, „Jausmų tektonika“, J. Kesselringo „Aršenikas ir seni nėriniai“.

Pjesę „Viskuo kaltas teatras“ parašė du amerikiečiai - Peteris ir Walteris Marksai. Ji iki šiol sėkmingai rodoma tiek JAV, tiek viso pasaulio scenose.

Entonis Dž.Lefkuras, režisierius ir dramaturgas, repetuoja savo naują pjesę - klasikinį detektyvą (Brodvėjuje šis žanras ironiškai vadinamas „whodunit“ - „kastaipadarė“). Jau kurį laiką režisieriui sekasi ne per geriausiai - todėl perfekcionistui Entoniui taip desperatiškai reikia publikos bei kritikų palankumo, kad jis pasiryžęs viskam. Jo požiūriu, net žmogžudystė nėra per didelė kaina, jei tik ji padėtų atsirasti recenzijai sekmadieniniame „New York Times“ numeryje.

Pjesės „Viskuo kaltas teatras“ autoriai broliai Marksai pateikia publikai mažiausiai dvi intrigas už vienos kainą. Šis „spektaklis spektaklyje“ yra ir ironiška detektyvo parodija, ir komiškas saloninis trileris vienu metu. Po šituo dvigubu dugnu galima aptikti verčiančią rimtai susimąstyti istoriją apie teatrą ir gyvenimą, kūrėjus ir visuomenę, aukas ir žudikus, apie skaudžias tikrovės ir iliuzijų sankirtas.

Kuri istorija čia svarbesnė - rimtoji, atverianti teatru gyvenančių kūrėjų skaudulius, ar žaismingoji, diktuojama „lengvo“ pjesės žanro? Pasirinkti paliekama patiems žiūrovams.

Spektaklis „Viskuo kaltas teatras“ bus rodomas rugsėjo 22 dieną 18 val. 30 min. Lietuvos nacionaliniame dramos teatre (Gedimino pr. 4).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.