T.Girininkui teko dainuoti vienuolyno griuvėsiuose

Nors jau ruduo, Vilnius miesto opera siūlo paskutinį kartą atsigręžti į praėjusią vasarą. Apie ją ir nuveiktus darbus - pokalbis su solistu Tadu Girininku, kuris savo lakoniškais atsakymais iš tiesų kartais ėmė panašėti į kai kuriuos iš savo kurtų tvirtų ir savimi pasitikinčių vyrų personažų operose „Manon Lesko“ ar „Visos jos tokios“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 15, 2013, 9:29 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:33 AM

- Ar turėjote laiko šią vasarą atsipūsti?

- Vasara buvo įtempta, turėjau  nemažai darbų, todėl tikros atostogų vasaros taip ir neturėjau. Laiką, kai pavykdavo atsipūsti, praleisdavau su šeima.

- Gal teko apsilankyti užsienyje? Jei taip – kur?

- Lankiausi Estijoje bei Latvijoje, tačiau tik darbo reikalais. Taline jau esu ne kartą buvęs. Šį kartą, deja, neturėjau laisvo laiko apžiūrėti pasikeitusį miestą - visas laikas buvo skirtas tik repeticijoms ir spektakliui. Tačiau didžiulį įspūdį paliko dainavimas istoriniuose XV a. Brigitos vienuolyno griuvėsiuose.

- Kokių koncertų, projektų pasitaikė vasarą? Galbūt kas nors buvo išskirtinio, įsimintino?

- Didžiausias projektas buvo Estijoje, kur dainavau Nikolajaus Rimskio-Korsakovo operoje „Caro sužadėtinė“, "Promfest" (Pernu) ir Brigitos festivaliuose (Talinas). Taip pat vyko koncertai Lietuvos miestuose. Įsiminė koncertas Palangoje iš ciklo „Palangiškiai Palangai“ Gintaro muziejuje bei kitas pasirodymas, skirtas Žemaičių krikšto 600 metinėms. Žinoma, ir festivalis Operetė Kauno pilyje.

- Kaip pasikeitė vasaros metas tapus tėčiu?

- Savaime suprantama,  laisvalaikis ėmė suktis tik apie sparčiai augantį sūnų. Pastaruoju metu Kornelijaus poreikiai dar labiau padidėjo, nes iš mažo kūdikėlio jis jau tampa vis gudresniu ir greitesniu vyruku.

- Ar vyrukas neturi kokių įdomių įgeidžių?

- Kornelijui dar tik metai ir keturi mėnesiai, tad labai didelių ar konkrečių įgeidžių jis dar neturi. Dažnai jis prašo, kad kartu pagročiau jo žaisliniu pianinu, be to, mėgsta kartu žiūrėti klasikinės ir džiazo muzikos kanalą "Mezzo", net prašo, kad įjungčiau.

- Ar šeima lydi tėtį į darbus, ar labiau pratinatės būti atskirai? O gal pamąstote apie dar vieną šeimos pagausėjimą?

- Jei tik pasitaiko galimybė, šeima visada lydi ir palaiko. Kornelijui augti vienam, atrodo, nuobodu, nes jis labai mėgsta vaikus. Taigi netrukus gal atsiras sesutė ar broliukas. Juk didelėje šeimoje augti smagu. (Šypsosi.)

- Ar galėtumėte įvardyti įsimintiniausią vasaros dieną?

- Įsimintinos buvo visos dienos, praleistos su šeima. Galėčiau išskirti kelių dienų atostogas sodyboje prie Molėtų - tada pirmą kartą žvejojau kartu su sūnumi.

- Kokie darbai prasideda nuo rudens?

 - Nuo rudens laukia keletas premjerų: Giuseppe Verdi „Ernanis“, toliau - „Džianis Skikis“, „Vedybų vekselis“ Kauno valstybiniame muzikiniame teatre,  Wolfgango Amadeaus Mozarto „Figaro vedybos“. Laukia keli nauji projektai, tarp jų - tikras iššūkis opera roko ritmu. Man tai bus nauja, bet nekantriai laukiu šio projekto.

Vilnius miesto operos spektakliai „Visos jos tokios“, „Svynis Todas“ ir „Manon Lesko“  Kongresų rūmuose jau šį rudenį. Bilietus platina "Tiketa" bei Vilniaus Kongresų rūmų kasos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.