Ugnies meistrų varžybų burtai ištraukti

Penktadienį pirotechnikos meistrai, bendrovė „Blikas“ ir festivalio „Vilniaus fejerija“ rengėjai baigė pasirengimą šeštadienį įvyksiančiai įspūdingiausiai fejerverkų šventei sostinėje. Vingio parke 19 val. įvyks ir už Lietuvos ribų pagarsėjusi ugnies meno šventė, kurios metu varžysis net keturios komandos iš užsienio.

"Blikas" rengiasi išskirtiniam festivaliui, "sproginami" burtai.<br>V.Balkūno nuotr.
"Blikas" rengiasi išskirtiniam festivaliui, "sproginami" burtai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 20, 2013, 4:50 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:40 PM

Festivalis „Vilniaus fejerija“ šiais metais – išskirtinis. Jis vyks jau penktą kartą, jį rengianti fejerverkų meistrų įmonė „Blikas“ švenčia veiklos 20-metį.

Taip pat festivalio metu bus simboliškai paskelbta „Lietuvos ryto“ krepšinio komandos naujo sezono pradžia.

Bus surengtos ugnies šokio danguje meistrų varžybas – keturios fejerverkų komandos iš Latvijos, Lenkijos ir Kroatijos parodys savo gebėjimus ir vaizduotę.

„Varžytis pakvietėme ankstesniųjų fejerverkų festivalio konkursų nugalėtojus. Tai tarsi čempionų lyga“, - paaiškino „Vilniaus fejerijos“ festivalio direktorius Gytis Lagunavičius.

Penktadienį varžybų dalyviai savitu būdu traukė burtus, lėmusius komandų pasirodymo eiliškumą. Komandų atstovai spaudė mygtukus ant pultelio – paspaudus pasigirsdavo sprogimai. Kiek kartų iššaudavo fejerverkai toks eilės numeris tekdavo komandai.

Ištraukus, tiksliau, susprogdinus burtus paaiškėjo, jog pirmieji pasirodys latvių komanda „Svetku Agentūra“, antrieji – „Grom Zbig“ iš Lenkijos, treti – kita lenkų komanda, „S-Piro“ ir ketvirtieji – „Mirnovec“ iš Kroatijos.

„Blikas” varžybose nedalyvaus, kaip ir anksčiau, rodys finalinį fejerverką, kuris šiais metais žada būti itin įspūdingas. Kiekvieno pasirodymo svarbi dalis – muzika, ją pirotechnikai parenka labai kruopščiai.

Muzika šeštadienį skambės ne tik iš įrašų. Kasmet „Vilniaus fejerijoje” koncertuoja garsūs Lietuvos atlikėjai. Šįmet linksminti publiką patikėta melodingiesiems rokeriams „Biplan”, o vainikuoti šou – Stasiui Povilaičiui. „Jo atliekamos dainos patinka ir jauniems, ir seniems – kaip ir fejerverkai. Be to, sunku surasti kitą dainą, kuri taip tiktų ugnies šventei kaip „Švieski man vėl”, – pasirinkimą paaiškino šventės prodiuserė Nijolė Ruzgienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.