Vasaros festivalis Druskininkuose baigsis per M.K. Čiurlionio gimtadienį

Rugsėjo 22-ąją  - kompozitoriaus ir dailininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio gimimo 138-osios metinės. Tą dieną su druskininkiečiais ir kurorto svečiais iki kitos vasaros atsisveikins Lietuvos muzikų rėmimo fondo (LMRF) kartu su Druskininkų savivaldybe rengiamas tarptautinis menų festivalis „Druskininkų vasara su M.K.Čiurlioniu“.

Lietuvos kamerinis orkestras Druskininkuose grieš per M.K.Čiurlionio 138-ąjį gimtadienį<br>D.Matvejevo nuotr.
Lietuvos kamerinis orkestras Druskininkuose grieš per M.K.Čiurlionio 138-ąjį gimtadienį<br>D.Matvejevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2013, 4:28 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 11:46 PM

Baigiamieji festivalio „Druskininkų vasara su M.K.Čiurlioniu" akordai skambės rugsėjo 22 dieną.  16 val. M.K.Čiurlionio memorialiniame muziejuje bus surengtas koncertas, kuriame dalyvaus festivalio programoje aktyviai dalyvaujantys Druskininkų M.K.Čiurlionio meno mokyklos moksleiviai ir mokytojai. Renginį papildys ir dar daugiau  M.K.Čiurlionio asmenybės ir kūrybos fenomeną  atskleis susitikimas su moksleivių rašinių ir piešinių konkursų čiurlioniškąja tema nugalėtojais. Bus surengta jų darbų paroda, apdovanoti laureatai.

Vakarop, 18 val., "Grand SPA Lietuva" rengiamas koncertas, kuriame dalyvaus Lietuvos kamerinis orkestras ir Kauno muzikinio teatro solistai Gitana Pečkytė (sopranas), kuri 2012 m. apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“ už Liučijos vaidmenį Gaetano Donizetti operoje „Liučija di Lamermur“, ir Mindaugas Zimkus (tenoras), 2010 m. sėkmingai dalyvavęs Lietuvos televizijos projekte „Triumfo arka“, pelnęs garbingą antrąją vietą, o 2011 m. laimėjęs V tarptautinio kamerinio dainavimo konkurso „Beatričė“  Didįjį prizą.

Nuo birželio 16-osios iki rugsėjo 22-osios Druskininkų muziejų, sanatorijų, SPA centrų salėse, Druskininkų, Senosios Varėnos, Liškiavos bažnyčiose, kitose erdvėse vykęs festivalis "Druskininkų vasara su M.K.Čiurlioniu" - tarsi viena didelė profesionaliojo meno šventė, kurioje ryškiai, o kartais ir naujai, skambėjo M.K.Čiurlionio vardas.

Įvyko per 40 renginių: koncertų, sakralinės muzikos valandų, autorinių kūrybos vakarų, parodų, piešinių ir rašinių konkursų čiurlioniškąja tema, naujausių leidinių apie M.K.Čiurlionį ir jo kūrybą aptarimų, literatūrinių skaitymų.

Per 100 atlikėjų, dalyvavusių festivalio programoje, – meno meistrai ir talentingi jaunieji menininkai, dailininkai, aktoriai, muzikologai, menotyrininkai, kompozitoriai iš Lietuvos, Izraelio, JAV, Prancūzijos, Norvegijos, Vokietijos. Jie klausytojams ir žiūrovams apie M.K.Čiurlionį ir jo amžininkus kalbėjo pasitelkdami muziką, meninį žodį, mokslines išvadas ir interpretacijas.

Kaip kasmet, ryškus festivalio akcentas buvo studijų savaitė ir konferencija „M.K.Čiurlionis ir pasaulis“. Joje M.K.Čiurlionio kūrybos puoselėjimo ir skaidos temomis pranešimus skaitė 19 prelegentų iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Į festivalio programą prasmingai įsiliejo tradicinės, jau 18 metus surengtos smuikininkų meistriškumo mokyklos ir smuiko muzikos šventės renginiai - 15 smuiko muzikos koncertų.

"Manytume, kad festivalis „Druskininkų vasara su M.K.Čiurlioniu“ turi ne tik praeitį, bet ir ateitį. Kitą vasarą į gražiausią Lietuvos kurortą  jis sugrįš tradicinis, tačiau naujas savo programa ir jau dvyliktasis", - žadėjo LMRF vadovė Liucija Stulgienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.