Skulptoriui dėžė - tik luobas, dengiantis mįslingą daiktų turinį

Klaipėdoje įsikūrusioje naujoje meno galerijoje „si:said“ savo kūrybos

Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Sep 27, 2013, 8:09 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:24 PM

A.Ermino parodoje vaizduojami pavieniai objektai tarsi sujungiami į visumą - daugiaprasmes instaliacijas. Viską vienijančiu elementu tampa dėžė - daiktas, į kurį galima ką nors sudėti ir laikyti.

Tokių dėžių išorė, ženklinimas - ribota informacija, nesuteikianti gilesnių žinių apie juose esančius daiktus. Tik nuoroda, kad ten kažkas gali būti, neatskleidžiant turinio formos, paskirties, kitokių savybių.

„Niekada nežinai, kas iš tikrųjų yra dėžės viduje, kol jos neatidarai. Daiktų išorė - tarsi tatuiruotė ant žmogaus kūno, kuri esti kaip užuomina arba nuoroda, verčianti kitus mąstyti apie individo būdo ypatumus, jo gyvenimą. Toks žaidimas vaizduojamų daiktų prasmėmis„matomas-nematomas“, „vidinis-išorinis“ kai jos žiūrovams nepadėtos ant lėkštutės, yra gana įdomus, patrauklus“, - kalbėjo parodos autorius.

Iš Klaipėdos krašto kilęs vilnietis A.Erminas tęsia ankstesniųjų savo parodų (surengtų su bendraautoriais Nerijumi Erminu ir Rimantu Milkintu) temą. Menotyrininkė Skaistė Kazarauskaitė šių menininkų darbuose įžvelgia apmąstomos individualumo, autorystės koncepcijas: „Jų darbų ašis - žmogiškasis matmuo. Sėkmingi ir nesėkmingi ėjimai gyvenimo lentoje glaudžiai susiję su autorių kūryba, vaizduojamais objektais“.

Vilniaus dailės akademijos skulptūros magistro studijas baigęs A.Erminas - aktyvus kūrėjas. 2010 metais jis pelnė parodos „Metų skulptūra'09“ diplomą už ryškiausią darbą. Bulgarijoje vykstančiose popieriaus meno parodose apdovanotas prizais už inovacijas kūryboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.