Kultūros ministras nežino, ar biudžeto projekte numatoma lėšų kultūrininkų algoms didinti

„Tegu komentuoja finansų ministras“, - sakė Š.Birutis.

„Tegu komentuoja finansų ministras“, - sakė Š.Birutis apie kitų metų kultūros darbuotojų darbo užmokestį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Tegu komentuoja finansų ministras“, - sakė Š.Birutis apie kitų metų kultūros darbuotojų darbo užmokestį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 30, 2013, 2:03 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:01 PM

„Tegu komentuoja finansų ministras“, - sakė Š.Birutis.

Finansų ministras Rimantas Šadžius po pasitarimo su žurnalistams nebendravo - pareiškė, kad skuba pas Seimo pirmininką.

Kaip nurodoma biudžeto projekto aiškinamajame rašte, kultūros ministro valdymo sričiai 2014 metų valstybės biudžeto projekte numatoma 533,5 mln. litų, arba, palyginti su 2013 metais, asignavimai padidinti beveik 41 mln. litų.

Finansų ministerija teigia, kad iš valstybės biudžeto lėšų numatoma papildomai skirti, pavyzdiui, Lietuvos dainų šventei surengti (8 mln. litų), Kultūros rėmimo fondui dėl padidėjusių praėjusių metų faktinių įplaukų už parduotus alkoholinius gėrimus ir apdorotą tabaką (4,5 mln. litų), Lietuvos nacionaliniam radijui ir televizijai (3,5 mln. litų), nacionalinių kultūros įstaigų vykdomoms programoms (3 mln. litų) ir kt.

Praėjusią savaitę prie Vyriausybės mitingavę kultūros darbuotojai ragino valdžią numatyti lėšų darbo grupės vasarą pateiktiems siūlymams didinti jų algas. Su mitinguotojais susitikęs Š.Birutis sakė jiems tikintis, kad kitąmet kultūrininkų atlyginimai didės.

Premjero Algirdo Butkevičiaus sudaryta darbo grupė, vadovaujama kultūros ministro, buvo parengusi kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčio didinimo 2014-2016 metais programą, kuria siekiama didinti kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokestį. Per trejus metus pagal ją tikimasi pasiekti, kad mažiausiai uždirbančių kultūros ir meno darbuotojų mėnesio darbo užmokestis būtų ne mažesnis kaip 1732 litai, o kitų darbuotojų darbo užmokestis padidėtų vidutiniškai 45 procentais.

To siūloma pasiekti 2014 -2016 metais kasmet didinant finansavimą darbo užmokesčiui dviem bazinės mėnesinės algos dydžiais kiekvienam kultūros ir meno darbuotojui (bazinė mėnesinė alga šiuo metu yra 122 litai). Skaičiuojama, kad tai kasmet papildomai iš valstybės biudžeto pareikalautų po 49 mln. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.