Po bažnyčios skliautais - senojo ir naujojo pasaulio „Metų laikai“

Spalio 11 d. sostinės Šv.Kotrynos bažnyčios skliautus užpildys instrumentinės muzikos melodijos, atliekamos smuikininko iš JAV Roberto McDuffie ir Šv.Kristoforo kamerinio orkestro.  R.McDuffie kelis kartus buvo nominuotas „Grammy“ apdovanojimams ir griežė bene visose svarbiausiose pasaulio koncertų salėse su garsiais orkestrais. Jis įkūrė Romos kamerinės muzikos festivalį ir už tai buvo apdovanotas Romos mero premija „Premio Simpatia“  Savo pasirodymu Šv.Kotrynos bažnyčioje smuikininkas praturtins ir Lietuvos kultūrą.

Smuikininkas R.McDuffie.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Smuikininkas R.McDuffie.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 9, 2013, 1:56 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:13 AM

„Daugelis yra girdėję garsiuosius Antonio Vivaldi „Metų laikus“, tad šis koncertas yra puiki galimybė pasiklausyti kitos kitos kūrinio versijos. Šv.Kristoforo kameriniam orkestrui yra didelė garbė groti su tokiu smuiko virtuozu kaip R.McDuffie ir galiu pažadėti, kad koncertas bus tikrai spalvingas,“– sakė Šv.Kristoforo kamerinio orkestro meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus.

Spalio 11 d. renginio programoje skambės A.Vivaldi „Metų laikai“ ir Philipo Glasso koncertas smuikui ir styginių orkestrui Nr. 2 „Naujojo pasaulio metų laikai“.  Kompozitorius Ph.Glassas ne tik dedikavo šį kūrinį R.McDuffie, bet ir kurdamas konsultavosi su smuikininku.

Savo atsidavimą muzikai amerikiečių smuikininkas išreiškia ne tik koncertuodamas visame pasaulyje, bet ir ugdydamas artistų grojimo įgūdžius bei verslumą. R.McDuffie yra įkūręs styginių centrą, kuriame gabiausius moko ne tik muzikavimo paslapčių, bet ir rinkodaros,  padeda užmegzti naudingų ryšių, paruošia tvirtus tolimesnės karjeros pamatus. Į septynerius metus gyvuojantį styginių centrą priimamas ribotas skaičius talentingų studentų: 12 smuikininkų, 6 altininkai, 6 violončelininkai ir 2 kontrabosininkai.

Per viešnagę R.McDuffie ne tik padovanos nepamirštamų įspūdžių koncerte „Naujojo pasaulio metų laikai“, bet ir pasidalys sukaupta patirtimi bei mintimis apie verslumą mene apskritojo stalo diskusijoje Vytauto Didžiojo universitete ir paskaitoje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

Šv.Kristoforo kamerinio orkestro ir smuikininko R.McDuffie koncertas „Naujojo pasaulio metų laikai“ - spalio 11 d. 19 val. Vilniaus šv.Kotrynos bažnyčioje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.