Londone skambės kompozitorės O.Narbutaitės kūriniai

Londono karališkosios muzikos akademijos Davido Josefowitziaus salėje spalio 13 dieną įvyks kompozitorės Onutės Narbutaitės kūrinių koncertas. Smuikininkas Orpheus Papafilippou, altistininkė Jonė Kaliūnaitė-Fassbender, violončelininkė Andrea Mundy bei pianistas Rimantas Vingras atliks kūrinius „1981-ųjų birželio muzika“, „Aštuonstygė“ ir „Rudens riturnelė. Hommage a Fryderyk“. Šis koncertas užbaigs Kembridžo-Londono simpoziumą, kuris vyks spalio 11-13 dienomis.

Kompozitorė O.Narbutaitė.<br>V.Balkūno nuotr.
Kompozitorė O.Narbutaitė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 11, 2013, 8:24 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:07 AM

„O.Narbutaitė yra viena ryškiausių šiandienos lietuvių kompozitorių. Mums atrodo svarbu, kad jos muzika būtų atliekama ir čia, Londone. Kita vertus, šis koncertas yra Kembridžo-Londono simpoziumo dalis: mano manymu, yra puiku, kad diskusijose apie šiandieninę Lietuvą įsiterpia toks dėmuo kaip muzikinė refleksija“, - mintimis dalijosi renginio iniciatorius pianistas R.Vingras.

Kembridžo-Londono simpoziumas yra bendras Londono „Santaros-Šviesos klubo“, Kembridžo universiteto lietuvių bendrijos ir Londono Sičio lietuvių klubo projektas.

O. Narbutaitė yra kompozitoriaus Broniaus Kutavičiaus mokinė. 1997 m. už oratoriją „Centones meae urbi“ jai buvo įteikta Nacionalinės premija. Kompozitorė taip pat yra apdovanota Lietuvos meno kūrėjų asociacijos premija ir Šv.Kristoforo statulėle. Menininkės kūrybai būdinga stipri kompozicinė disciplina, abstraktus, tačiau raiškus ir reljefiškas muzikinis naratyvas.

Tarptautinis „Orphic Trio“ - graiko O.Papafilipu, Naujojoje Zelandijoje gimusios A. Mundi ir M.K.Čiurlionio menų mokyklos auklėtinio  R.Vingro grupė. Kolektyvas atlieka tiek klasikinių kompozitorių, tiek ir šiuolaikinės muzikos kūrinius ir jau yra gerai pažįstamas Didžiojoje Britanijoje.

Altistė J.Kaliūnaitė šiuo metu gyvena Bonoje ir yra Saro aukštosios muzikos mokyklos profesorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.