Poetiška kelionė po Lietuvos miestus - bardų vilkiku

Spalio 11-12 dienomis dainuojamosios poezijos gerbėjai turės ką veikti – Vilniaus mokytojų namų rengiamas tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“ atidarymą švenčia muzikine akcija „Bardų vilkikas“. Muzikantai sunkiasvore mašina keliaus po Lietuvą ir koncertus rengs įvairiuose Aukštaitijos miestuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-11 12:49, atnaujinta 2018-02-21 06:32

Spalio 11 dieną, penktadienį, bardų pilnas vilkikas pajudėjo iš Vilniaus Utenos link, prieš tai surengęs koncertą sostinės Rotušės aikštėje. Koncerte dalyvavo Lietuvoje jau žinomi, pripažinti ir mylimi bardai Andrius Zalieska-Zala, Giedrius Arbačiauskas, Valerijus Šerelis ir jaunieji, bet jau išpopuliarėti spėję muzikantai Gytis Ambrazevičius, Violeta Bučiūtė ir Sakalas Čumačenko, kurie vilkike praleis visą savaitgalį.

14 valandą „Bardų vilkikas“ jau koncertuos Utenoje – be Gyčio, Valerijaus, Violetos ir Sakalo, Utenos miesto sode klausytojus džiugins vietos bardai. Po smagaus koncerto Utenoje bardų vilkikas patrauks į Kupiškį ir 17 val. Gedimino gatvėje surengs koncertą.

Spalio 12 dieną bardai aplankys Pasvalio kraštą ir 12 val. koncertuos Pasvalio Vytauto Didžiojo aikštėje. Po pasirodymo Pasvalyje vilkikas užsuks į Biržus: Juliaus Janonio aikštėje 13 val. 30 min. taip pat bus surengtas koncertas.

„Šios akcijos laukiu jau seniai – bardų kompanijoje visada smagu leisti laiką, o Lietuvos miestelių publika dažniausiai mus sutinka šiltai ir palankiai“, – apie akciją kalbėjo pastaruoju metu daug koncertuojanti bardė V. Bučiūtė.

Jai pritarė ir dainuojamosios poezijos atlikėjas G.Ambrazevičius, spalį koncertuosiantis Žiežmariuose, Utenoje, Kupiškyje, Pasvalyje, Biržuose, Veisiejuose, Punske ir surengsiantis net tris koncertus Vilniuje. G.Ambrazevičius tikino, jog ryšys su auditorija jam labai svarbus: „Kiekvieną dainą, kiekvieną sakinį, žodį išgyvenu iš naujo, stengiuosi visa tai perteikti kuo geriau, nes klausytojams daina ir jos žodžiai įdomūs tik tiek, kiek juose galima rasti savęs. Per mano išgyvenimus, patirtis jie prisimena savąsias ir tą akimirką mes suprantame vienas kitą net ir būdami nepažįstami.“

Tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – aš“, šiemet rengiamas jau vienuoliktą kartą, oficialiai bus atidarytas spalio 14 dieną: 10 valandą Vilniaus mokytojų namuose bus iškelta festivalio vėliava. Spalio 15 dieną 18 val. Vilniaus šv.Kotrynos bažnyčioje vyks koncertas poetui Marcelijui Martinaičiui atminti, kuriame dalyvaus dainų autoriai ir atlikėjai Domantas Razauskas, Gediminas Storpirštis, Vytautas V. Landsbergis, Mindaugas Ancevičius, poetas Rimvydas Stankevičius ir kiti.

Tarp festivalio dalyvių – visiems žinomi dainuojamosios poezijos atlikėjai D.Razauskas, G.Storpirštis, Ieva Narkutė, A.Zalieska-Zala, V.V.Landsbergis, G.Arbačiauskas, Eglė Gelažiūtė, Sigitas Jakubauskas, Virgis Stakėnas ir kiti ne tik Lietuvos, bet ir iš svečių šalių – Italijos, Airijos, Škotijos, Ukrainos, Lenkijos, Latvijos, Didžiosios Britanijos – atvykę dalyviai.

Be tradiciniais tapusių jaunųjų bardų „Naktinėjimų“ Mokytojų namų svetainėje ir gausybės koncertų įvairiuose Lietuvos miestuose, šiemet festivalis stebins naujovėmis – Andriaus Kulikausko kuruojama dainuojamosios poezijos diskoteka „Šis tas netikėto“, kurioje įvairių bardų gyvai atliekamą kūrybą lydės elektronikos garsai, ir pigesniais bilietais į didžiuosius festivalio koncertus Vilniuje ir Kaune.

„Taip, šiais metais bilietai į koncertus bus pigesni. Taip sudarysime galimybę gerą muziką išgirsti kuo daugiau žmonių“, – tvirtino vienas festivalio rengėjų Juozas Žitkauskas.

Į tradicija tapusį koncertą – „Naktinėjimus“ – iki spalio 14 dienos festivalio interneto svetainėje gali registruotis visi jaunieji dainuojamosios poezijos kūrėjai, kurie savo muzika nori pasidalyti su kitais ir smagiai „panaktinėti“ Vilniaus mokytojų namų svetainėje spalio 18 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.