Kino grandai R.Adomaitis ir J.Budraitis bendraus prieš publiką

Spalio 14 d. Teatro sąjungoje žymūs teatro ir kino aktoriai Regimantas Adomaitis ir Juozas Budraitis pradės naują kūrybos vakarų ciklą „Aktorių dialogai“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2013, 2:07 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:46 AM

Dar 1965 m. R.Adomaitį ir J.Budraitį išgarsino šviesaus atminimo Vytauto Žalakevičiaus legendinis filmas „Niekas nenorėjo mirti“. Jam pasirodžius karjerą pradedantys aktoriai tapo ne tik Lietuvos, bet ir tuometinės Sovietų Sąjungos žvaigždėmis.

Garsiausios kino kompanijos jiems mokėjo neįtikėtinus honorarus, o žymiausi režisieriai siūlė pagrindinius vaidmenis savo filmuose.

„Nuostabu tai, kad įkopę į aštuntąją dešimtį aktoriai vis dar vaidina kine, teatre, televizijoje ir turi minias gerbėjų“, – sakė aktorių susitikimą rengiantis Teatro sąjungos vadovas Ramutis Rimeikis.

Tai liudija prieš keletą metų įvykusi kelionė į Azerbaidžianą: ten aktoriai tiesiogine to žodžio prasme buvo nešiojami ant rankų, o 2011 metais žiūrovai audringai pasitiko abu scenos grandus Sankt Peterburge.

Ten visą sezoną pilnoje teatro „Baltijskij dom“ salėje lietuvių aktoriai kartu su rusų kolegomis vaidino Jono Vaitkaus režisuotame spektaklyje „Žuvėdra“.

R.Adomaitis prisipažino, kad keliaudami į Rusiją kartu su kolega, sielos dvyniu J.Budraičiu turėjo apie ką pasikalbėti – jų kūrybinėse biografijose kino ir teatro vaidmenys greitai pasieks triženklį skaičių.

Nors abu aktoriai daugiau laiko praleido kino aikštelėje nei scenoje, teatras visada išliko svarbi jų gyvenimo dalis.

Viename interviu R.Adomaitis prasitarė: „Iš tikrųjų man teatras buvo svarbesnis. Ir fanatizmo šiek tiek turėjau. Teatru aš taip buvau įtikėjęs, kad jis buvo mano gyvenimo prasmė. Būtent teatras, ne kinas.“

Susitikime aktoriai žada pasidalyti prisiminimais apie klasika tapusių kino juostų filmavimą, scenoje išgyventas akimirkas, pokalbius su režisieriais, mintimis apie šiuolaikinį teatrą. („Sostinė“)

R.Adomaitis ir J.Budraitis su gerbėjais bendraus Teatro sąjungoje (Teatro g. 8) spalio 14 d. 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.