Spektaklis „Broliai Karamzovai“ - gastrolėse po Žemaitiją

Tarptautiniuose teatro festivaliuose pripažinimą pelnęs ir Lietuvos publiką sužavėjęs Lietuvos ir muzikos teatro akademijos (LMTA) vaidybos studentų trupės „Theaomai“ spektaklis „Broliai Karamazovai“ (rež. Silva Krivickienė) išvyksta į gastroles po Žemaitiją. Spalio 15 d. spektaklis bus rodomas teatrinio meno festivalyje „Kita erdvė“ Kretingoje, spalio 16 d. jį pamatys telšiškiai, o spalio18 d. spektaklis bus pristatomas Nidoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2013, 12:32 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:52 AM

Abejonės, nerimas, tikėjimo kova su netikėjimu – tai pagrindiniai klausimai, į kuriuos atsakymų ieško spektaklio, sukurto pagal rašytojo Fiodoro Dostojevskio romaną, personažai.

S.Krivickienės režisuotas spektaklis „Broliai Karamazovai“ buvo įvertintas Maskvoje rengiamame tarptautiniame debiutų festivalyje „Tavo šansas“, kuriame laimėjo pagrindinį prizą. Tarptautiniame studentų teatro festivalyje VGIK jis buvo apdovanotas už ansambliškumą ir tikslų žanro pojūtį. Spektaklis palankiai įvertintas festivaliuose „Istropolitana“ (Bratislava), „ITSelf“ (Varšuva), „Jaunojo teatro susitikimai“ (Grenoblis), „Rusijos teatro ateitis“ (Jaroslavlis), „Tylos“ (Vilnius). Pastarajame aktorius Vygandas Vadeiša buvo įvertinas geriausio aktoriaus prizu. Festivalyje „ITSelf“ aktorius Paulius Markevičius pelnė prizą už spektaklyje sukurtą antraplanį Velnio vaidmenį.

„Broliai Karamazovai“ buvo pristatytas ir netradicinėse erdvėse – įkalinimo įstaigose, kunigų seminarijoje, Etnokosmologijos muziejuje Molėtuose.

Trupę „Theaomai“ sudaro 13 narių. Aktoriai džiaugiasi, jog mokydamiesi LMTA jie galėjo įkurti savo trupę – taip ir toliau gali atstovauti akademijai bei kurti naujos trupės repertuarą.

Praėjusį sezoną teatras-studija „Theaomai“ su spektakliais „Broliai Karamazovai“ ir „Ivanovas“ aplankė dešimt Lietuvos miestų. Alytaus miesto teatro meno vadovas Arvydas Kinderis, apžvelgdamas teatro sezoną, akcentavo, jog spektaklis „Broliai Karamazovai“ buvo didžiausia staigmena jam ir Alytaus miesto publikai: „Labiausiai nustebino pilną salę žiūrovų surinkęs teatro-studijos „Theaomai“ aktorių spektaklis „Broliai Karamazovai“.

Spektaklis – išskirtinai estetinis, neorientuotas į masinį vartotoją. Buvo ilgai svarstoma, ar jį rodyti Alytaus publikai, nes iš anksto parduota vos trisdešimt bilietų, tačiau visus žiūrovai išgraibstė paskutinę dieną.“

Spektaklyje vaidina Milda Noreikaitė, Marija Petravičiūtė, Julija Šatkauskaitė, Ieva Triškauskaitė, Darius Petrovskis, Simonas Dovidauskas, Pijus Ganusauskas, P.Markevičius, V. Vadeiša, Justas Valinskas ir Šarūnas Zenkevičius.

Spalio 15 d. spektaklis „Broliai Karamazovai“ bus rodomas Kretingos kultūros centre, spalio 16 d. Telšių Žemaitės dramos teatre, spalio18 d. – Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.