Festivalio „Tai - aš“ rengėjai: „Jeigu Bobas Dylanas būtų gimęs Italijoje, jis būtų G.L.Ago“

Spalio 20 dieną 15 valandą Vilniaus mokytojų namų svetainėje koncertuosiantis tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai - aš“ dalyvis italų atlikėjas Gianas Luigi Ago nekantrauja išvysti Lietuvos publiką, kurią jis laiko patyrusia muzikos eksperte. G.L.Ago – žinomas italų dainų autorius ir atlikėjas, dievinantis Bobo Dylan kūrybą ir grojantis ne tik klasikine, bet ir havajietiška gitara bei arfa. Lietuvoje dar nesilankęs dainininkas mano, kad muzika čia yra itin aukšto lygio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 13, 2013, 7:51 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:15 AM

1950-aisiais gimęs G.L.Ago yra ne tik vienas žinomiausių Italijos muzikantų, bet ir pradinių klasių mokytojas bei įvairių poezijai ir kūrybai skirtų interneto svetainių administratorius. Atlikėjas domisi istorija, teatru, literatūra ir muzika, o koncertuose atlieka ne tik savo, bet ir kitų Italijos ir viso pasaulio atlikėjų dainas. Dažniausiai kartu su G.L.Ago scenoje pasirodo ir Claudia Bellucci – klavišiniais ir mušamaisiais grojanti mokslininkė ir psichologė, kuri jį lydi ne tik scenoje, bet ir gyvenime.

 „Labai smagu, kai mus abu pirmyn stumia tiek asmeniniai, tiek kūrybiniai interesai“, – pasakojo jis.

Lietuvoje dar nesilankęs atlikėjas įsitikinęs, kad mūsų šalis yra labai graži, o muzika – aukšto lygio. „Manau, kad dalyvavimas festivalyje man bus didelė patirtis – juk tai puiki galimybė praplėsti akiratį ir susipažinti su iš įvairių šalių atvykusiais muzikantais. Taip pat džiaugiuosi galėsiantis atlikti savo dainas visiškai kitokiai auditorijai nei ta, kuri dažniausiai klauso mano pasirodymų“, – kalbėjo muzikantas.

G.L.Ago kūrybai didelę įtaką darė angliakalbiai atlikėjai, tokie kaip Bobas Dylanas, Woodie Guthrie ir Leonardas Cohenas. Jis visada žavėjosi ir prancūzų dainininkais Jaques'u Breliu, Georges'u Brassensu. „Tačiau, savaime suprantama, jog labiausiai paveiktas buvau italų atlikėjų ir dainų kūrėjų Fabrizio De Andrè, Francesco Guccini, Claudio Lolli, Francesco De Gregori, Giorgio Gabero, Ivano Fossati ir kitų“, – atviravo G.L.Ago.

Atlikėjas, kurio Italijoje pasiklausyti susirenka minios, užsiima ne tik muzika, bet ir kultūros sklaida. G.L.Ago yra organizacijos „The Habit of Thought“ įkūrėjas. Pagrindinis šios organizacijos tikslas – padėti bet kokiai meno ir kultūros rūšiai, siekiančiai išlikti šioje konformistinėje ir sielas griaunančioje visuomenėje, kuri vietoje saviraiškos renkasi tik tai, ką bruka žiniasklaida ir mados.

Nuo mažumės į muziką įklimpęs atlikėjas jau būdamas penkiolikos pradėjo groti gitara. „Tada buvo tie laikai, kai "The Beatles", "The  Rolling Stones", Bobas Dylanas, "The Doors" muzika buvo išties reikšminga jaunajai kartai. Su šia muzika užaugau. Į muziką, o ypač į dainuojamąją poeziją, visada žvelgiau kritiko, platintojo ir mokinio akimis, studijavau ir pažinau ją iš radijo, spaudos ir įvairių pasirodymų. Taigi dainų rašymas mano gyvenime atsirado natūraliai – tą nulėmė aplinka, kurioje augau“, – kalbėjo jis.

Mokytojų namų svetainėje koncertuosiantis atlikėjas žada atlikti kelias savo kūrybos dainas ir, jeigu liks laiko, sugroti porą žymiausių Italijos dainuojamosios poezijos atlikėjų kūrinių, kuriais žavisi.

 „Nerimą kelia tai, jog visose mano dainose tekstas vaidina labai svarbų vaidmenį. Baisu, jog italų kalba gali būti kliūtis, nes publika manęs nesupras. Tikiu, jog muzika suvienija ir peržengia visus kultūrinius barjerus. Žinau, kad Lietuvos publika yra patyrusi muzikos ekspertė, o muzika šioje šalyje vaidina itin svarbų vaidmenį. Tikiuosi, kad ši publika mane priims“, - viliasi dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.