Norite tapti rašytojo H.Kunčiaus kūrinio herojumi? Klokite pinigus!

„Miniatiūros apie Tuminą ir Putiną“ – taip vadinasi 48 metų rašytojo Herkaus Kunčiaus šiuo metu rašomas kūrinys, į kurį gali patekti bet kas – ne tik pasiturintys politikai, verslininkai, sporto ir pramogų pasaulio žvaigždės, bet ir tokios niekuo neišsiskiriančios šios žemės dulkės kaip jūs ir aš.

Į H.Kunčiaus šiuo metu rašomą kūrinį „Tuminas ir Putinas“ už tam tikrą sumą gali patekti kiekvienas norintis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Į H.Kunčiaus šiuo metu rašomą kūrinį „Tuminas ir Putinas“ už tam tikrą sumą gali patekti kiekvienas norintis.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Gerbutavičius

Oct 19, 2013, 4:37 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:48 AM

Tiesa, tiems, kurie gyvena nuo algos iki algos ar dar vargingiau, kažin ar pavyks įsiprašyti pas Putiną į Kremlių – mat už sceną, kurioje Putinas Kremliuje priima Gerbutavičių, man tektų pakloti 100 litų. Jei 100 litų gaila, galima būti aprašytam tiek už 5, tiek už 10 litų. Aišku, ne tokiomis pikantiškomis aplinkybėmis.

„Rašytojo darbas šiais laikais ne itin reikalingas. Knygas skaito vienetai. Honorarai simboliški. Tad aš ir sumaniau į savo naują kūrinį įtraukti kuo daugiau žmonių kaip jo veikėjus. Gal net ne todėl, kad prisidurčiau prie savo vargano uždarbio, bet labiau dėl to, kad gyventi būtų smagiau. Tiesa, jei toks verslo planas pasiteisintų ir atsirastų daugybė norinčiųjų būti aprašytais, gyventi taptų dar smagiau. Žinoma, tada atsirastų ir rūpesčių – reiktų steigti bendrovę, samdyti buhalterę, mokesčius mokėti“, – kalbėjo H.Kunčius.

„Miniatiūros apie Tuminą ir Putiną“ – humoristinis kūrinys, kuriame visokias intrigas rezga Tuminas ir Putinas. Kad geriau įsivaizduotumėte, kokio pobūdžio tai kūrinys, pateiksiu vieną miniatiūrą „Daugiau nei faktas“. Štai: „Tuminas labai norėjo vaiko nuo Putino.

Tuo tikslu pakvietęs parodė savo spektaklį, o vėliau šūsnį nuotraukų, kur buvo nuogas ar tik su glaudėmis. Nors buvo geležinės valios, Putinas neatsispyrė Tuminui. Po kelių dienų jiems gimė vaikelis. Kūdikėlis buvo nedidelio ūgio, tačiau su generolo kepure ir pulkininko antpečiais, labai panašus į Tuminą ir Putiną. Tuminas, kad nebūtų abiem tėveliams nuoskaudų, dvigalvio erelio pavyzdžiu, pavadino jį Tu–Pu.“

H.Kunčius, socialiniame tinkle „Facebook“ pateikęs kainininką, tikino, kad jau sulaukė dviejų susidomėjusių. Vienas užsisakė paslaugą už 5, o kitas – net už 15 litų. Jie abu bus aprašyti artimiausiu metu. „Aš iš jų pinigų greičiausiai neimsiu, nes bijau mokesčių inspekcijos“, – prasitarė rašytojas.

Kol žmonių, už pinigus norinčių patekti į lietuvių literatūros istoriją nėra daug, H. Kunčius naudojasi rašytojo laisve į Tumino ir Putino nuotykių karuselę sodinti ką pats užsigeidžia.

Štai į vieną miniatiūrą, pavadintą „Tuminas ir meilė“ pateko ir Graužinienė: „Nors mažiausiai to tikėjosi draugas Putinas, Tuminas iki ausų įsimylėjo. Tai buvo tikras, iki tol nepatirtas jausmas. Iš pradžių Tuminas mylėjo iš toli, vėliau itin artimai. DP Graužinienė buvo pirmoji šalies gražuolė, itin efektinga buhalterė. Jos palankumo siekė žaviausi ne tik Žiežmarių, bet ir šalies jaunikiai, įskaitant ir svetimtaučius turistus.

Tačiau kartą pamačiusi po balkonu serenadas dainuojantį Tuminą, buhalterė neteko galvos. Kaskart neprašyta nuleisdavo pro langą virvines kopetėles, kad Tuminas koptų ne tik į kūrybos, bet ir į meilės viršukalnes.“

H. Kunčius neslėpė, kad tokio verslo idėją pasiskolino iš praėjusio amžiaus pradžios lenkų rašytojo ir tapytojo Stanisławo Ignacy Witkiewicziaus. Šis ekscentriškas menininkas buvo įkūręs portretų tapymo firmą, kurioje kiekvienas klientas pagal įkainių sąrašą galėjo pasirinkti, kokio pobūdžio savo portreto norėtų. Panašų kainininką sudarė ir H. Kunčius. Tiesa, lietuvis rašytojas bent kol kas nesiruošia į rankas imti teptuko. „Kiekvienas turi daryti tai, ką geriausiai moka“, – teigė H. Kunčius.

Tie, kurie užsimanys patekti į smagų Tumino ir Putino pasaulį ir iš žemiau pateikiamo įkainių sąrašo išsirinks tinkamą pagal kišenę, H. Kunčiaus turėtų ieškoti socialiniame tinkle „Facebook“:

A) Užsakovo scena (aplinkybės pasirinktinai) su Tuminu – 5 Lt;

B) Užsakovo scena (aplinkybės pasirinktinai) su Putinu – 5 Lt;

C) Užsakovo scena su Putinu ir Tuminu – 10 Lt;

D) Užsakovo scena su Putinu, Tuminu bei mažuoju Tu-Pu – 15 Lt;

E) Scena, kur Tuminas įsiklauso į Užsakovo mintis – 20 Lt;

F) Scena, kur Putinas įsiklauso į Užsakovo mintis – 20 Lt;

G) Scena, kur Putinas su Tuminu įsiklauso į Užsakovo mintis – 30 Lt;

H) Scena, kur Putinas ir Tuminas, agituojant Tu-Pu, įsiklauso į Užsakovo mintis – 40 Lt + pietūs;

I) Scena, kur miegamajame Putinas ir Tuminas įsileidžia Užsakovą – 50 Lt;

J) Scena, kur Putinas Kremliuje priima Užsakovą – 100 Lt;

K) Scena, kur Tuminas teatre priima Užsakovą – 100 Lt + pietūs, vakarienė, alkoholis;

L) Scena, kur mauzoliejuje Putinas su Tuminu guodžia Užsakovą – 200 Lt;

M) Scenos pagal individualų Užsakovo pageidavimą – 250 Lt + pietūs, vakarienė, alkoholis, lytiniai santykiai, kelionė į egzotinį kraštą.

Pastaba: užsakant urmu taikomos lanksčios nuolaidos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.