Choras „Jauna muzika“ dalins muzikinio skrydžio palaimą

Šiais metais sukanka 80 metų, kai garsieji Lietuvos lakūnai Steponas Darius ir Stasys Girėnas, pilotuodami lėktuvą „Lituanica“, perskrido Atlanto vandenyną ir be nusileidimo įveikė 6411 kilometrų. Tai istorinis įvykis, kuris daugeliui leido ne tik žavėtis šių dviejų vyrų drąsa, bet ir patikėti tuo, kas galėjo atrodyti neįmanoma. Tokios sukakties proga nusiteikite skrydžiui ir jūs! Spalio 23 d., trečiadienį, 19 val. Vilniaus savivaldybės choras „Jauna muzika“ su vokaliniu ansambliu „Balsai“ atliks muzikinę programą, įkvėptą dangaus platybių ir motorų burzgesio.

Choras "Jauna muzika".<br>S.Paukščio nuotr.
Choras "Jauna muzika".<br>S.Paukščio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 20, 2013, 8:31 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:15 AM

Vilniaus Šv.Kotrynos bažnyčioje rengiamame koncerte skambės Donato Zakaro, Eriko Witacre‘o, Bobo Chilcotto kūriniai, apdainuojantys amžino skrydžio troškimą, ir Vidmanto Bartulio kūrinio „Atvirutė“ pasaulinė premjera. D.Zakaro kūrinys „Cities“ ("Miestai") klausytojams su lengva ironija atskleis miestų stereotipus bei leis pakeliauti po Vieną, Šanchajų, Niujorką ir kitus didmiesčius.

Skambės ir vieno populiariausio ir labiausiai pasaulyje atliekamo JAV kompozitoriaus E.Whitacre‘o „Leonardo Dreams of His Flying Machine“ ("Leonardo svajonės apie skraidantį aparatą"), kuriame pasakojama apie Leonardo da Vinci išradimus, troškimą pasipriešinti žemės traukai bei įveikti oro platybes.

Dar vienas šedevras - B.Chilcotto „High Flight“ ("Arčiau tavęs"), kuriam autorius panaudojo JAV aviatoriaus ir poeto Johno Gillespie Magee eilėraštį, sukurtą po jo svaiginamo 10 km aukščio skrydžio  „Spitfire“ lėktuvu. Ir programos pabaigai klausytojai išgirs pasaulinę premjerą – V.Bartulio kompoziciją „Atvirutė“, sukurtą būtent S.Dariaus ir S.Girėno skrydžio minėjimo koncertui. Šis siurprizas turėtų būti itin įdomus, nes kompozitoriaus muzika stilių, žanrų, manierų, nuotaikų ir potyrių įvairove pranoksta daugelio lietuvių kolegų kūrybą, kaskart stebindama netikėtais posūkiais ir rakursais.

Šią programą atliks vienas geriausių Lietuvoje Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ (meno vadovas ir dirig. Vaclovas Augustinas) bei vokalinis ansamblis „Balsai“(meno vadovas ir dirigentas Egidijus Kaveckas), diriguos Nacionalinės premijos laureatas V.Augustinas, o vakarą ves ir plačiau koncepciją pristatys aktorius Rimvydas Černiauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.