Muzikai kompozitorių G.Verdi pagerbė Valdovų rūmuose

Valdovų rūmuose Vilniuje ketvirtadienį skambėjo muzika - Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA), minėdama savo 80-metį ir kompozitoriaus Giuseppe Verdi gimimo 200-ąsias gimimo metines, surengė čia koncertą. Jame dalyvavo didžiulės pajėgos – LMTA simfoninis orkestras (vadovas ir dirigentas Martynas Staškus), LMTA mišrus choras (vadovai doc. Dainius Puišys, doc. Gintautas Venislovas ir prof. Jurijus Kalcas) bei LMTA Dainavimo katedros studentai solistai. Jie atliko G.Verdi kūrinių programą „Vivat Verdi“, kurioje – uvertiūros, arijos ir chorai iš operų „Traviata“, „Falstafas“, „Don Karlos“, „Kaukių balius“, „Trubadūras“, „Otelas“, „Simonas Bokanegra“, „Rigoletas“, „Likimo galia“, „Nabukas“.

Operos solistė Sigutė Stonytė (viduryje) ir Lietuvos muzikos ir teatro prorektorės (iš kairės): Ramunė Marcinkevičiūtė, Vida Umbrasienė, Judita Žukienė.<br>V.Balkūno nuotr.
Operos solistė Sigutė Stonytė (viduryje) ir Lietuvos muzikos ir teatro prorektorės (iš kairės): Ramunė Marcinkevičiūtė, Vida Umbrasienė, Judita Žukienė.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2013, 7:43 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:01 PM

Programa „Vivat Verdi“ įprasmino LMTA ir Valdovų rūmų partnerystę – prieš koncertą buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

„Vivat Verdi“ koncertas Valdovų rūmuose – ne vienintelis studentų pasirodymas. Šią programą jie jau atliko Klaipėdoje, o spalio 26 dieną gastroles baigs Kauno filharmonijoje.

Šios gastrolės prasmingos ne tik klausytojams - jos tikras išbandymas jauniesiems muzikantams, choristams ir vokalistams. LMTA simfoninis orkestras pristato darbo su naujuoju meno vadovu M.Staškumi rezultatus, o mišrus choras ir solistai gauna neįkainojamos sceninės patirties atlikdami G.Verdi kūrinius su orkestru. Publikai prisistato solistai Lina Dambrauskaitė, Kasparas Damulis, Elzita Girčytė, Karolina Glinskaitė, Justas Kirstukas, Erikas Klincevičius, Nelė Kovalenkaitė, Simona Liamo, Aistė Pilibavičiūtė, Ilona Pliavgo, Gintarė Ramanauskaitė, Joana Stanelytė, Rokas Šveisteris, Antanas Zakarauskas.

LMTA simfoninis orkestras – tai visada jaunas kolektyvas, kuriame griežia akademijos studentai. Skirtingais laikotarpiais su šiuo LMTA kolektyvu dirbo prof. Jurgis Fledžinskas, prof. Juozas Domarkas, prof. Gintaras Rinkevičius, doc. Laurynas Vakaris Lopas, doc. Robertas Šervenikas. Nuo 2012 m. orkestrui vadovauja dirigentas M.Staškus.

1949 metais įkurtas akademijos mišrus choras (Choro studija) – savotiška muzikinė laboratorija. Joje būsimieji chorų vadovai ir dirigentai mokosi choro meno paslapčių: dainuoja, įgyja chormeisterio įgūdžių, repetuoja su choru, atlieka koncertinę praktiką, rengia baigiamųjų egzaminų ir koncertines programas, dalyvauja choro muzikos interpretavimo meistriškumo kursuose.

Choro studijai yra vadovavę iškilios Lietuvos choro meno asmenybės, garbūs profesoriai: Konradas Kaveckas, Antanas Budriūnas, Anicetas Arminas, Antanas Jozėnas, Adolfas Krogertas, Lionginas Abarius, Povilas Gylys. Nuo 2012 m. chorui vadovauja D.Puišys, G.Venislovas ir J.Kalcas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.