Klaipėdos alėjoje - bronzinė mergaitė ir svajojantis berniukas

Klaipėdos centrą kertanti pėsčiųjų arterija – M.Mažvydo alėja -

Klaipėdos centrą kertanti pėsčiųjų arterija – M.Mažvydo alėja - pasipuošė dar vienu meno akcentu<br>G.Pilaičio nuotr.
Klaipėdos centrą kertanti pėsčiųjų arterija – M.Mažvydo alėja - pasipuošė dar vienu meno akcentu<br>G.Pilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Oct 26, 2013, 8:51 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:50 PM

Penktadienį Mažvydo alėjoje atidengtą patrauklią skulptūrą iškart apspito miestiečiai – vieni meiliai glostė berniuką, kiti tapšnojo jam per petį, glamonėjo, kai kurios susijaudinusios vyresnio amžiaus klaipėdietės netgi bučiavo jo bronzinį skruostą. Atsirado nemažai norinčių nusifotografuoti šalia jo.

Ši puošmena – uždarosios akcinės bendrovės „Limarko“ dovana klaipėdiečiams. Miesto gyventojų pamėgtoje pėsčiųjų alėjoje prieš pusantro mėnesio ant akmeninio suoliuko prisėdo brozinė mergaitė su kasytėmis, prie krūtinės glaudžiantį paukštį. Dabar ji žvelgia į akis draugui – bronziniam berniukui. Tai – dar vienas žinomo skulptoriaus klaipėdiečio K.Pūdymo, savo darbais gražinančio miestą, kūrinys.

„Pagalvoję, kad bronzinei mergaitei bus liūdna be draugo sėdėti ant suoliuko, K.Pūdymo paprašėme kaip nors išsklaidyti jos vienatvę“, - per skulptūros atidarymo ceremoniją kalbėjo baigęs jūreivystės mokslus, prekybos laivais plaukiojęs „Limarko“ vadovas Vytautas Lygnugaris.

„Limarko“ darbuotojai panoro, kad žmonės patys išrinktų vardą berniukui. Uostamiesčio laikraštyje „Vakarų ekspresas“ buvo paskelbta apklausa. Tinkamiausią vardą „Svajoklis“ sugalvojo M.Mažvydo alėjos gyventoja, lietuvių kalbos mokytoja Kristina Ambrazaitytė. Šiai bronzinio berniuko krikštamotei tapusiai klaipėdietei įteiktas „Limarko“ prizas.

Tai jau aštuntasis M.Mažvydo alėjoje stovinčius ne itin patrauklius ir šaltus akmeninius suolus sušildęs meno kūrinys. Juos skulptūromis puošia uostamiesčio verslininkai, atsiliepę į Klaipėdos pramonininkų asociacijos kvietimą gražinti šią vietą, paversti ją ne vien tik klaipėdiečių, bet ir miesto svečių poilsio bei pasivaikščiojimų vieta.

Iki Naujųjų metų meno kūriniais bus papuošta daugiau kaip 20 iš pilkšvo granito nutašytų M.Mažvydo alėjos suolų. Visi jie turės medinę dalį, ant kurios bus malonu prisėsti. Ant visų suoliukų pritvirtintos vardinės mecenatų lentelės.

Pirmoji skulptūra ant suoliuko atsirado 2008-ųjų metų vasarą. Tada M.Mažvydo alėja buvo atidaryta po rekonstrukcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.