Šiltas vakaras su Vaiva

Jurga iš „Velnio nuotakos“. Morta iš „Tado Blindos“. Atpažinote? Taip, tai Vaiva Mainelytė, sukūrusi ne vieną įsimintiną vaidmenį tiek teatre, tiek kine. Spalio 28 d. 18 val. Lietuvos teatro sąjungoje rengiamame susitikime su V.Mainelyte bus galima sužinoti, kaip ir kuo šiuo metu gyvena garsioji aktorė.

V.Mainelytė šiemet sukūrė Holundernės vaidmenį spektaklyje „Lilijomas“.<br>V.Balkūno nuotr
V.Mainelytė šiemet sukūrė Holundernės vaidmenį spektaklyje „Lilijomas“.<br>V.Balkūno nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2013, 10:27 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:24 PM

V.Mainelytė yra pasakojusi, kad teatru – „sunkiausia ir nepagydoma liga“ – užsikrėtė dar vaikystėje. Rokiškio namo verandoje įkūrusi savo pirmąjį „teatrą“ artistė ir šiandien mena tuos laimingiausius metus, kai pati buvo ir pjesių autorė, ir režisierė, ir aktorė.

Vėliau V.Mainelytė sukūrė dešimtis vaidmenų ne tik teatre, bet ir kine. Šiemet Lietuvos nacionaliniame dramos teatre ji sukūrė Holundernės vaidmenį spektaklyje „Lilijomas“.

Teatro istorikė ir teatrologė Irena Aleksaitė, apibūdindama V.Mainelytės fenomeną, sakė: „Jos kūrybinį likimą lėmė, sakyčiau, pati gamta – aktorės grožis, jos išskirtiniai duomenys – nepaprastas švelnus moteriškas patrauklumas, klasikiniai veido bruožai, dailus stotas.

Moters grožis savaime yra didelė vertė ir turtas. Pro gražią moterį šiaip sau nepraeisi. Nepraeisi nepastebėdamas ir išskirtinio V.Mainelytės patrauklumo.  Scenoje grožis keleriopai sustiprėja ir ypač paveikus.

Ši gamtos dovana, galima sakyti, nulėmė V.Mainelytės aktorinį likimą.  Daugelis teatro režisierių neabejodami skyrė jai jaunų merginų vaidmenis, o aktorės švelnumas, moteriškas grakštumas ir dailumas darė jas ypač patrauklias, simpatingas, viliojančias.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.