“Tele bim bam“ dainoms akompanuos simfoninis orkestras

Naujai suskambusios gražiausios „Tele bim bam“ melodijos, kuriamos Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro (LVSO) bei mažųjų ir didžiųjų „Tele bim bam“ kolektyvo narių, paskutinės pastabos ir nurodymai, puiki nuotaika, susikaupę artistų veidai ir juose įžvelgiamas koncertinės turnė laukimas – tokia buvo generalinė „Tele bim bam" ir LVSO repeticija. Į kelionę per didžiausias Lietuvos arenas Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje artistai leisis jau kitą savaitę, lapkričio 18-ąją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2013, 1:35 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:33 AM

„Iki šios repeticijos dirbome atskirai. Turėjome orkestro muzikos įrašą ir su vaikais pagal jį ruošėme namų darbus. Manau, juos atlikome tikrai neblogai, o per likusią savaitę dar pakoreguosime tam tikras vietas. Labiausiai jaudinausi dėl mūsų trijų mažiausių, kuriems ši koncertinė kelionė bus pirmoji kaip solistams, tačiau mažiukai buvo šaunuoliai – puikiai pasirodė“, – džiaugėsi „Tele bim bam" vadovė Neringa Čereškevičienė.

Mažiausiam solinę partiją atliksiančiam „Tele bim bam“ nariui Kristupui – vos penkeri. Jis dainuos puikiai pažįstamą „Vorą“. Scenoje pasirodys ir dvi pirmokės – Kotryna, atliksianti „Baltąją varnelę“, ir Auksė, padainuosianti „Mane barė“.Mažieji solistai šiuos kūrinius atliks su didžiosiomis „Tele bim bam" atžalomis, kurios nuo mažų dienų dainavo šias dainas.

„Tai bus savotiškas dainų perdavimo aktas scenoje“, – sakė N.Čereškevičienė ir juokavo, kad, jos nuomone, didieji kartu su ja „Tele bim bam“ dainas dainuos iki pat senatvės.

„Ši repeticija buvo skirta pasižiūrėti, ar viskas gerai, ar nėra kokių nors aranžuočių klaidų. Bene didžiausias iššūkis turbūt buvo „Tele bim bam“ mažiesiems vaikams, kuriems dar neteko koncertuoti drauge su mumis. Tai buvo galimybė mums susipažinti ir susidraugauti, – teigė dirigentas Ričardas Šumila. – Aišku, visada gali rasti prie ko prisikabinti ir ką patobulinti, bet mes dar prieš kiekvieną koncertą turėsime po repeticiją, tad, manau, jog viskas bus tikrai labai gerai. Pusę koncertinės programos esame jau tris kartus groję. Pažįstama mums muzikos specifika, ne naujiena darbas su „Tele bim bam“ vaikais.“

Iš viso „Tele bim bam“ ir LVSO koncertuose skambės 19 dainų. Dar vieną kūrinį specialiai šiuose koncertuose susirinkusiai publikai atliks suaugę „Tele bim bam“ artistai, įkūrę savo grupę.

„Šioje grupėje mano duktė Kotryna, sunūs Justas ir mūsų didžioji Eglė. Jie yra laimėję ne vieną dainuojamosios poezijos konkursą ir turi labai gražių dainų, tai nusprendžiau juos pakviesti papuošti mūsų koncerto“, – po repeticijos apie dar vieną žiūrovams rengiamą staigmeną sakė „Tele bim bam“ kapitonė.

R.Šumila džiaugėsi, kad nuo ankstesnių LVSO ir „Tele bim bam" koncertų dvigubai išsiplėtusiame repertuare atsirado daugiau dainų iš senesnio repertuaro.

„Manau, kad tos senesnės dainos yra aktualesnės vyresniems žmonėms, kurie tuo metu buvo dar vaikai. Tai dainos iš mano laikų, pavyzdžiui, „Naktelės žiedai“ ar „Šimtakojis“, – vardijo dirigentas ir sakė esantis įsitikinęs, kad koncertas bus labai smagus ir gyvas, o atlikėjus ir žiūrovą sies glaudus ryšys.

Specialiai dėl šios koncertinės kelionės iš Londono, kur šiuo metu studijuoja, parskrenda N.Čereškevičienės sūnus Justas.

Tele bim bam ir Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertai: lapkričio 18 d. – Kauno „Žalgirio“ arena; lapkričio 20 d. – Vilniaus „Siemens“ arena; lapkričio 22 d. – Klaipėdos „Švyturio“ arena; lapkričio 24 d. – Šiaulių arena; lapkričio 25 d. – Panevėžio „Cido“ arena.

Vaizdo siužetas iš „Tele bim bam“ repeticijos

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.