Vilniaus planetariume – muzikiniai sielos virpesiai

Lapkričio 22-ąją, penktadienį ,19 val. Vilniaus planetariume vyks kompozitoriaus Raimondo Rašpoliausko kūrybinis improvizacijų vakaras „Sielos virpesiai“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-12 19:31, atnaujinta 2018-02-20 10:19

Kompozitorius R.Rašpoliauskas (kūrybinis pseudonimas – Raymist) savo kūrybą vadina "kelione aplink pasaulį". Vienas pagrindinių kūrėjo įkvėpimo šaltinių – tuštuma, iš kurios, pasak autoriaus, randasi viskas. Jos pajauta, bendravimas su ja – vienas didžiausių R.Rašpoliausko–Raymist malonumų ne tik muzikoje, bet ir gyvenime. „Kurti, pažinti save kur kas įdomiau ir svarbiau nei pati muzika. Speciali artėjančio vakaro programa taip ir vadinasi: sielai...“, – sakė muzikos autorius.

Drauge su kompozitoriumi scenoje muzikuos ir jaunoji smuikininkė Austėja Gendvilaitė, Šiaulių universiteto grupės ,,Liūts, mergiala ė dvė žovis" atlikėja.

Programoje skambės klasikinės muzikos variacijos, ambientinė, meditacinė, skirtingų šalių etninė muzika. Koncerte bus galima išgirsti egzotinių fleitų, skudučių, varpelių, indiškų sitarų, afrikiečių perkusijos ir kalimbų, šamaniškų būgnų, Tibeto dubenų, originalių varpų skambesį. Bus grojama ir tradiciniais instrumentais – pianinu bei smuiku. Klausantis muzikos garsų bus galima stebėti žemės ir kosmoso vaizdus.

„Ir vis dėlto pagrindinis instrumentas – pianinas, tai tarsi mano sielos veidrodis”, – sako R.Rašpoliauskas–Raymist , mėgstantis improvizacijas, minimalizmą, etninių kultūrų ir klasikinės muzikos interpretacijas.

R.Rašpoliauskas–Raymist yra grojęs roko grupėse "Bix", "Lygiai lyja", "Žuwys", "Sweet Energy", pastaraisiais metais kuria solinius meditacinės, holistinės, džiazo ir etninės muzikos projektus, rašo muziką režisieriui, bardui ir rašytojui Vytautui V.Landsbergiui, režisieriams Arvydui Barysui, Agnei Marcinkevičiūtei. Yra sukūręs muziką filmams "Liudvikas", "Kai aš buvau partizanas", "Šokis dykumoje", "Partizano žmona", spektakliams "Briedis Eugenijus", "Išėjau aš stotin".

Daugiau informacijos apie koncertą

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.