A.Sutkaus fotografijų premjera - San Paule

Garsiausiame Pietų Amerikoje San Paulo vizualinio meno komplekse „Tomie Ohtake” šią savaitę atidaryta žinomo fotomenininko iš Lietuvos Antano Sutkaus paroda. Iki šiol dar viešai nerodyti bei nematyti fotografijos darbai atspindi XX a. antrosios pusės Lietuvos gyvenimą. Jo turtingumas ir įvairiapusiškumas parodytas pasitelkiant menininkų, aktorių, rašytojų portretus, kurie įamžinti dar praėjusiame šimtmetyje. Net 35 nespalvotos fotografijos pirmą kartą viešai rodomos Brazilijos auditorijai, kuri, pasak paties fotomenininko, nepaprastai šilta, jautri ir atvira fotografijos menui.

Fotomenininkas A.Sutkus.<br>V.Balkūno nuotr
Fotomenininkas A.Sutkus.<br>V.Balkūno nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 13, 2013, 1:53 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:55 AM

„Socialinės fotografijos, psichologinių portretų kūrėjas A.Sutkus vienas iš nedaugelio, gebančių labai subtiliai atskleisti bendražmogiškus dalykus, vienijančius viso pasaulio tautas”, - sakė Laura Guobužaitė, Lietuvos generalinė konsulė San Paule. Ji įsitikinusi, kad menas padeda tautoms geriau pažinti viena kitas, atskleisti jausmus, parodyti tautos patirtus išgyvenimus, istorinius laikotarpius bei paprastus kasdieninius žmogaus gyvenimo fragmentus.

A.Sutkaus paroda viena iš tų, kurios pristato Lietuvą svarbiu šalies istorijai pirmininkavimo ES Tarybai metu ir tokiose naujose rinkose kaip Brazilija, kuri priklauso BRICS šalių grupei.

„Atstovaudama Lietuvai Brazilijoje pirmiausia gaunu klausimų apie mūsų šalį, jos istoriją, ypač kai buvome Sovietų Sąjungos sudėtyje. Kadangi vizualusis menas šioje šalyje labai vertinamas ir pripažįstamas, neatsitiktinai siūlome brazilams pažinti Lietuvą per vaizdines meno rūšis - fotografiją, filmus ir pan.”, - pasakojo L.Guobužaitė.

San Paulas yra labai atviras miestas įvairiems kultūros renginiams, meno darbų pristatymams. Statistika byloja, kad šiame mieste kas 12 min. įvyksta po renginį.

 Lietuvos fotomenininkui A.Sutkui tai jau 11 personalinė paroda Brazilijoje, kurioje kūrėjas jaučiasi laukiamas ir vertinamas.

„Brazilijos žmonės išsaugoję tokias vertybes kaip nuoširdumas, atvirumas, draugiškumas ne tik artimąjam, bet ir svetimšaliui. Tai labai motyvuoja ir skatina kaskart sugrįžti į šią šalį”, - sakė A.Sutkus.

A.Sutkaus fotografijų paroda vyks iki 2014 m. sausio 5 d. vizualinio meno komplekse „Tomie Ohtake” San Paule, kuris garsėja garsių menininkų darbų parodomis ir kruopščia, aukštus reikalavimus atitinkančių meno darbų atranka. Parodą per atidarymą aplankė ir pats Tomie Ohtake instituto prezidentas bei vienas žymiausių Brazilijos architektų R.Ohtake, taip pat aukšto lygio svečiai iš San Paulo miesto savivaldybės, Vilos Prudentės savivaldybės merė, San Paulo miesto turizmo departamento vadovas, Latvijos ambasadorė Portugalijai ir Brazilijai bei kitų šalių diplomatai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.