„Subtilu-Z“ išdaigos akordeono festivalyje Vilniuje

Unikalios sudėties ansambliui „Subtilu-Z“ pastarasis ruduo nepaprastai turiningas. Akordeonininkai Povilas Velikis ir Dmitrijus Mihailovas, birbynininkas Laurynas Vaitkus bei perkusininkas Vytautas Švažas neseniai su laurais grįžo iš Sankt Peterburge vykusio konkurso „Terem-Crossover“, pristatė naują vaizdo klipą „Shootkabacha“, o netrukus žada išleisti originaliai aranžuotos lietuvių estradinės muzikos kompaktinę plokštelę „Mėlynom gatvelėm“, įrašytą kartu su operos soliste Asta Krikščiūnaite.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 14, 2013, 8:11 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:02 AM

Priešpaskutinį rudens sekmadienį, lapkričio 17 d., 19 val. pasiklausyti užsienio publikos jau įvertintos naujausios savo programos „Subtilu-Z“ kviečia į sostinės Šv.Kotrynos bažnyčią. Iš akademinės muzikos rėmų išslysti ir į juos vėl meistriškai sugrįžti gebantys grupės nariai mėgsta stebinti, todėl galima neabejoti, jog tarp ugningų tango ritmų, spalvingų džiazo melodijų ir autorinės kūrybos klausytojų laukia ne viena staigmena.

Šis „Subtilu-Z“ pasirodymas – vienas iš Vilniuje vyksiančio XVI tarptautinio akordeono festivalio koncertų. Kvietimas į festivalio dalyvių gretas – solidus ansamblio įvertinimas: nuo 1986 m. sostinėje tradiciškai rengiamoje šventėje dalyvauja tik tarptautiniu mastu pripažinti menininkai ir kolektyvai.

Šiemet į akordeono festivalį grįžta ilgai laukta kultinė klezmerių, pasaulio muzikos ir džiazo grupė „Bester Quartet“ (Lenkija), egzotiškas akordeono ir gitaros duetas Joao Frade & Munir Hossn (Portugalija, Brazilija), akordeono virtuozai Vitalijus Kondratenka bei Aleksandras Kolomijcevas (Rusija).

Svečias Corrado Rojacas (Italija) Vilniuje skaitys paskaitą apie pirmąjį itališką akordeoną bei dalysis žiniomis meistriškumo pamokose.

Be grupės „Subtilu-Z“, Lietuvai festivalyje atstovaus akordeonininko Arno Mikalkėno ir trimitininko Dominyko Vyšniausko duetas, kuris lapkričio 20 d. "Tamstos" muzikos klube pristatys autorinių kompozicijų džiazo programą.

Lapkričio 19d. koncerte  "ACCO premjeros" Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Didžiojoje salėje premjerinius lietuvių kompozitorių (R.Motiekaičio, R.Mačiliūnaitės, L.Petkutės, D.Digimo ir kt.) įvairių kombinacijų, erdvinių sprendimų bei netradicinio skambesio kūrinius akordeonui su kitais instrumentais pristatys ansamblis „contemporACCO“, vadovaujamas Raimondo Sviackevičiaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.