Danų galerininkui karstas – kol kas tik spinta

Žinomas tapytojas Vilmantas Marcinkevičius, Danijos galerijoje NB surengtai parodai mirties tema ištapęs baltą kremavimo karstą, net neįsivaizdavo, kad kas nors jame užsimanys atgulti amžino poilsio.

Galerininkas T.Nielsenas (nuotr.) jau turi transporto priemonę į kitą pasaulį – jam karstą ištapė V.Marcinkevičius.
Galerininkas T.Nielsenas (nuotr.) jau turi transporto priemonę į kitą pasaulį – jam karstą ištapė V.Marcinkevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Mikšionienė

Nov 23, 2013, 7:22 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:52 AM

V.Marcinkevičius karstą papuošė savo paveikslo „Niekada nesutiktų draugų veidai“ motyvais ir tarsi pasiūlė žiūrovams susimąstyti apie žmones, kurių jie niekada nesutiko ir niekada nesutiks.

Lietuvių menininko manymu, tai padeda naujai įvertinti tuos, kuriuos jau sutikome, kurie yra šalia – draugus ir mylimuosius, rašo „Lietuvos rytas".

Danų galerininkui Thorkildui Nielsenui šis lietuvių tapytojo kūrinys taip patiko, kad jis nusprendė jį įsigyti ir ateityje panaudoti pagal paskirtį.

„Jaučiuosi laimingas žinodamas, jog jau turiu karstą savo laidotuvėms.

Man labai svarbu, kad vienas geriausių mano galerijos autorių, artimas mano bičiulis V.Marcinkevičius jį dekoravo taip, jog tie vaizdai daug ką bylos tiems, kurie susirinks palydėti manęs į paskutinę kelionę“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo T.Nielsenas.

Kol liūdnoji valanda dar neatėjo, galerininkas ryškiaspalvį karstą pasistatė savo darbo kambaryje ir naudoja kaip spintą – joje laiko fotografijas ir kitus svarbiausius gyvenimo įvykius primenančius daiktus.

Neįprastoje spintoje atsirado vietos ir įvairių menininkų sukurtoms konservu dėžutėms bei šampano buteliui su taurėmis. Tai tarsi ženklas, kad reikia džiaugtis kiekviena gyvenimo akimirka.

Šią savaitę trumpu filmuku apie savo sumanymą amžino poilsio atgulti puošniame karste T.Nielsenas pasidalino ir interneto svetainėje „YouTube“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.