Klaipėdiečių spektaklyje vaikams – atvirai apie emigraciją

Klaipėdos dramos teatras metus užbaigia kviesdamas į premjerą, skirtą vaikams ir visai šeimai. Lapkričio 30 režisierė Agnė Dilytė pristatys naujovę uostamiesčio teatro scenoje – vaikišką spektaklį, kuriame gyvai skambės džiazas. Spektaklis, pastatytas pagal garsaus vokiečių rašytojo Peterio Hackso knygą „Oro duobė. Nelaisvėje“, anot režisierės, skirtas bet kurio amžiaus žiūrovui.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Nov 26, 2013, 12:45 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:44 AM

Pjesę ji ryžosi adaptuoti šių dienų Lietuvos aktualijoms, paliesdama itin jautrią emigracijos temą. Spektaklio „Dėdės Tito džiazas“ istorija – apie mergaitę, kurios tėvai išvykę dirbti į užsienį. Tuštumą netekus svarbiausių žmonių jos gyvenime užpildo dėdė Titas, kviesdamas mergaitę į svajonių, nuotykių ir pokštų pasaulį.

„Tai klastingas spektaklis, nes jame skambės linksma, žaisminga džiazo muzika, žiūrovai matys fantasmagorinius kostiumus, iš pirmo žvilgsnio lengvą veiksmą, bet po šiuo švytinčiu paviršiumi slypi mano sumanyta rimta problema. Noriu su vaikais kalbėti apie rimtesnius ir gilesnius dalykus“, - kalbėjo režisierė.

Pagrindinė pjesės herojė mergaitė mylima ir prižiūrima „nuotoliniu būdu“, ji priversta su brangiausiais žmonėmis bendrauti tik virtualiai. Tėvus jai netrukus pakeičia rūpestingasis dėdė Titas, kuris, matydamas mergaitės vienatvę, tėvų meilės stygių, kuria jai tokį pasaulį, apie kurį svajoja kiekvienas vaikas.

A.Dilytė mano, jog spektaklis turėtų sudominti ir suaugusiuosius – ne tik dėl rimtų jame svarstomų temų, bet ir dėl gyvai atliekamos džiazo muzikos. Talkinti kuriant spektaklį režisierė pasikvietė garsų džiazo muzikantą Saulių Šiaučiulį ir grupę. S.Šiaučiulis tapo ir spektaklio kompozitoriumi. Dirbti su šiuo žmogumi, A.Dilytės teigimu, buvo smagu ir jai, ir aktoriams.

„Labai norėjau, kad spektaklyje gyvai skambėtų džiazas, ilgai dėl to kovojau, nes neįsivaizduoju Klaipėdos be džiazo. Norėjosi padovanoti Klaipėdos vaikams džiazo spektaklį, kad nuo mažens pradėtų lavinti ir skonį, ir supratimą. Dirbti su tokiais profesionalais vienas malonumas“, - prisipažino režisierė.

Fantasmagorinius kostiumus, žaismingą scenografiją ir šaržu bei ironija nuspalvintą grimą kūrė dailininkas Artūras Šimonis.

Spektaklyje vaidina mažųjų ir suaugusių teatro gerbėjų pamėgti aktoriai - Vaidas Jočys, Simona Šakinytė, Regina Šaltenytė, Arnoldas Eisimantas, Edvardas Brazys, Rimantas Pelakauskas, Renata Idzelytė ir kiti.

Premjera Klaipėdos kultūros centre Žvejų rūmuose (Taikos pr. 61) šeštadienį, lapkričio 30 dieną, 14 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: šalys ragina Sakartvelą atšaukti „užsienio agentų“ įstatymą