Lietuvių „Lošėją“ Marakeše vertins M.Scorsese's vadovaujami kino grandai

Lapkričio 29 – gruodžio 7 dienomis Maroke vyksiančiame Tarptautiniame Marakešo kino festivalyje lietuvišką filmą pirmą kartą vertins viena prestižiškiausių kino grandų žiuri. Joje – garsiausi šių dienų režisieriai Italijoje – Paolas Sorrentino, Vokietijoje – Fatihas Akinas, Korėjoje – Park Chan-Wookas, aktorės Marion Cotillard ir Patricia Clarkson. Komisijai vadovaus Holivudo režisierius Martinas Scorsese. Per festivalį bus apdovanotos aktorės Sharon Stone ir Julliete Binoche.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-28 14:49, atnaujinta 2018-02-20 02:35

„Aktorė M.Cotillard, be daugybės kitų puikių vaidmenų, ypač sužavėjo filmu „Kaulai ir rūdys“. Režisieriaus Amato Escalante filmas „Heli“, pelnęs apdovanojimą Kanuose, man pasirodė vienas įdomiausių šių metų filmų. Ką jau kalbėti apie tokius savitos kino estetikos meistrus kaip P.Chan-Wookas ir P.Sorrentino. Apie tokius „žiūrovus“ galėjau tik pasvajoti,“  – sako  I.Jonynas.   Patekęs į pagrindinę Marakešo festivalio programą, lietuvių kūrinys varžysis tarp 15 filmų iš viso pasaulio. Šis Maroko festivalis pasižymi išskirtiniu dėmesiu pasaulio kraštų įvairovei – nuo Holivudo, Europos kino, Bolivudo iki augančio arabiško kino bei kitų Rytų šalių filmų industrijos.   „Lošėjo“ pasaulinė premjera rugsėjį įvyko San Sebastiano kino festivalyje. Varšuvos kino festivalyje „Lošėjas“ laimėjo specialųjį žiuri prizą, taip pat dalyvavo Vokietijos, Liuksemburgo, Estijos, Indijos festivaliuose. Po Marakešo kino šventės filmas varžysis Tbilisio festivalyje.   Etinio pasirinkimo klausimus nagrinėjantis aštraus siužeto filmas su trilerio ir melodramos elementais atskleidžia sankirtą tarp posovietinio konformisto ir kapitalistinio laimėtojo pasaulėžiūrų. Lietuvių kūrinys kritikų buvo įvertintas kaip reikšmingas indėlis į Šiaurės Europos kiną.

Filme „Lošėjas“ pagrindinius vaidmenis atliko aktorius V.Kaniušonis ir Los Andžele vaidinanti lietuvių menininko Jono Meko duktė Oona Mekas. Filmo scenarijų režisierius sukūrė kartu su filosofu ir rašytoju Kristupu Saboliumi.   Naujienos "Facebook"

  „Lošėjo“ puslapis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.